tweede kwartaal de winst Oracle’s op zoek vaste stof; Exadata piloten oprit

Oracle op donderdag naar verwachting sterk tweede kwartaal resultaten te leveren, maar toepassingen inkomsten zullen nauw voorsprong op de Fusion uitrol worden bekeken in 2011.

Wall Street verwacht Oracle naar het tweede kwartaal de winst van 46 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 8340000000 melden. Analisten verwachten dat op grote schaal Oracle naar boven schattingen.

Piper Jaffray-analist Mark Murphy zei in een onderzoek nota van dat kwartaal Oracle’s was boven plan op basis van interviews met 37 resellers. Op basis van onderzoek Murphy’s de meeste partners zag een beter tempo van het bedrijfsleven voor Oracle. Hier is Murphy’s scorecard van Oracle product momentum.

Hier zijn de belangrijkste mijlpalen voor Oracle

Middleware en DB 11g verkoop. Analisten melden gezonde verkoop van database-upgrades en Fusion middleware. Barclays Capital analist Israël Hernandez verwacht technologie licentieomzet om binnen bij $ 1360000000 in het tweede kwartaal. Dat tally is een stijging van 16 procent ten opzichte van een jaar geleden, of 10 procent zonder Sun Microsystems.

Murphy zei

We vroegen contacten met een cijfer 9 belangrijke Oracle-producten op hun momentum met klanten en prospects, op een schaal van 1 tot 5. Oracle Database 11g en Fusion Middleware gerangschikt aan de top, met 3,81 en 3,75 ratings respectievelijk. We concluderen dat een concurrerende bedreigingen in de database arena korte tijd de 11G productcyclus winsten tractie en dat Oracle’s opkomende kracht in middleware blijft resoneren met klanten vallen.

Toepassingen verkoop. JMP Securities analist Patrick Walravens zei dat zijn “checks zijn meer gemengde” als het gaat om Oracle’s applicaties verkopen. Deze controles geven aan dat Oracle afnemers voorafgaand aan de lancering van Fusion upgrades worden pauzeren in 2011 of dat zij overwegen software as a service-opties.

Exadata momentum. Net als de afgelopen kwartalen, kun je verwachten dat Larry Ellison en Mark Hurd te praten — eigenlijk meer ontspringen — over Exadata en Exabyte machines. Analisten zeggen dat Exadata wint aan momentum in financiële dienstverlening, maar veel van deze implementaties zijn nog steeds in de pilot-fase. “Onze controles tonen aan dat Exadata is met succes in serverconsolidatie projecten ter vervanging van oudere hardware platforms zoals IBM, HP en EMC hoewel volumes blijven klein in verhouding tot de server installed base”, zei Hernandez.

Walravens toegevoegd

Onze zorgvuldigheidseisen rond Exadata suggereert dat in sommige regio’s van Oracle vertegenwoordigers worden gevraagd om ten minste drie Exadata dozen dit fiscale jaar, waarbij de vaststelling van Oracle in deze markt onderstreept, naar onze mening te verkopen.

Europa en de staats-en lokale overheid de vraag waarschijnlijk achterblijven. Analisten zeggen dat Europa blijft een probleem, hoewel er enige verbetering gedurende het kwartaal. In de vraag naar Amerikaanse was sterk aan de kust, maar de Midwest bleef. Gezondheidszorg en financiële vraag was sterk, aldus Hernandez.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie