Orange SPV C600 recensie

Oranje reeks Windows-gebaseerde smartphones heeft een aantal iteraties ondergaan sinds de oorspronkelijke SPV – de eerste Windows-smartphone naar het Verenigd Koninkrijk terug in 2002. raakte Oranje was een pionier in deze markt, maar nu moet concurreren met andere exploitanten en operator-agnostische toestellen. De SPV C600 volgt warm op de hielen van de C550-model, die werd gelanceerd in juli. De laatste was veel meer een noodoplossing, terwijl de SPV C600 is de eerste Oranje handset naar Windows Mobile 5 voor smartphones beschikken.

Ontwerp

Het plaatsen van de SPV C500, C550 en C600 naast elkaar onthult tal van familie gelijkenissen. De SPV C600 maatregelen 45.9mm breed en 107.7mm diep door 18.8mm hoog en weegt 105g – bijna identiek aan zijn twee voorgangers. Veel van de algemene ontwerpprincipes zijn ook ongewijzigd – als er iets, de C600 lijkt meer op de C500 is dan de C550.

QVGA-scherm van de C600’s neemt meer ruimte op de voorkant van de behuizing dan het aantal pad en andere knoppen. Het aantal toetsen zijn geperst in een vrij klein gebied, en u kunt gebruik met een hand het vinden van een beetje een evenwichtsoefening. Maar dat is niet anders dan veel andere handsets.

Boven het toetsenbord is er een mini-joystick voor het navigeren door toepassingen. Dit is omgeven door een paar rocker knoppen die de volledige breedte van de behuizing van de SPV C600 rekken: de onderste grepen Call en End-functies, terwijl de bovenste knop snelkoppelingen naar het hoofdscherm en implementeert een Back-functie. Tot slot, een paar lange, dunne toetsen direct onder het scherm geven toegang tot de Windows Mobile soft menu’s.

De bovenste rechterrand herbergt een kleine knop die de software voor de ingebouwde 1.3-megapixel camera initieert. Een volume rocker en een knop waarmee je rechtstreeks naar Internet Explorer op de linkerrand. Aan de bovenkant is de infraroodpoort, terwijl de onderkant bevindt zich de mini-USB netvoeding en PC docking connector, plus een 2,5 mm stereo hoofdtelefoon aansluiting.

Oranje is voorzien van een headset in de doos, samen met een stroomadapter, een pc-verbindingskabel, een cd met Microsoft ActiveSync 4.0 voor pc-synchronisatie, een gedrukte beknopte handleiding en een meer gedetailleerde gedrukte handleiding.

Kenmerken

De quad-band SPV C600 biedt ondersteuning voor EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution), die dataverbindingen mogelijk maakt met snelheden tot 247Kbps in landen met deze technologie op zijn plaats. Het Verenigd Koninkrijk heeft momenteel geen ondersteuning voor EDGE, maar Frankrijk, Polen, Slowakije, Roemenië en België allemaal. In het Verenigd Koninkrijk, zullen de gebruikers moeten het doen met GSM en GPRS-verbinding.

Het toestel draait op Windows Mobile 5 voor smartphones – de meest recente versie van Microsoft’s mobiele OS. We kregen ActiveSync 4.0 voor desktop synchronisatie, maar dit is inmiddels bijgewerkt naar versie 4.1 (je kunt het downloaden vanaf de website van Microsoft).

Als een Orange Signature-apparaat, de SPV C600 beschikt over een aangepaste Today-scherm met een kolom van pictogrammen op de linkerkant geven toegang tot veelgebruikte toepassingen en diensten. Wanneer u een van de pictogrammen te markeren – voor contacten, geschiedenis, messaging (SMS, MMS en e-mail), agenda en Web noemen – verdere opties worden aangeboden op een fly-out menu. De SPV C600 behoort tot een nieuwe ‘Signature Devices for Business’ subcategorie, en als zodanig heeft een extra nieuwe pictogrammen gebaseerde snelkoppeling die toegang geeft tot vier door de gebruiker gedefinieerde toepassingen.

De SPV C600 heeft 64MB intern geheugen voor het opslaan van programma’s en gegevens, maar niet alles is beschikbaar voor de gebruiker. Out of the box, onze review unit had 11,5MB opslaggeheugen en 27.3MB van Program Memory beschikbaar. Er is een miniSD-slot voor extra extern geheugen, maar Oranje geeft slechts een 32MB-kaart en je misschien wel nodig hebt om een ​​hogere capaciteit kaart toe te voegen. Geheugenkaarten te wisselen, moet u het apparaat uitzetten, omdat de sleuf onhandige zich onder de batterij.

De SPV C600 ingebouwde camera is bekwaam, maar niet uitstekend. Het schiet’s bij resoluties tot 1280 bij 1024 pixels (afbouw van 640 x 480, 320 240 en 160 120) en video op 176 met 144 en 128 door 96. Er zijn snelle selectie modes voor het fotograferen van MMS-video en afbeeldingen te gebruiken de contacten software, en voor toepassing pretbeeld’s. U kunt inzoomen tot 8x bij het vastleggen van foto’s, afhankelijk van de resolutie, het bereik van de ambiance instellingen omvat automatisch, daglicht, wolfraam, fluorescent en ‘s nachts, en er is een reeks handmatige bedieningselementen voor helderheid, verzadiging, tint en gamma. Er zijn ook filters voor grijstinten, sepia en koele beelden.

Bluetooth is ingebouwd, maar niet Wi-Fi. Op het moment van schrijven is de enige Wi-Fi uitgeruste Windows Mobile 5-smartphone is de i-mate SP5.

Toepassingen worden nu gepresenteerd in 3-by-3 icon raster in plaats van een bedrijf, met de 1-9 toetsen de lancering van het desbetreffende programma en de linker soft menu key uitvoeren van een ‘More’ actie die brengt het volgende scherm van de iconen. Out of the box zijn er drie schermen in totaal, met de laatste offer vijf iconen.

Het display is een van de hoogtepunten van de C600’s. Het is redelijk groot, met een QVGA resolutie van 320 bij 240 pixels in 65.536 kleuren (16-bits kleuren). Informatie wordt geleverd met een helderheid dat maakt het heel goed mogelijk om teksten te lezen zoals e-mails op het scherm.

prestatie

De SPV C600 lijkt sneller dan zijn voorgangers uit te voeren: bijvoorbeeld, hebben we niet vinden onszelf te wachten terwijl het schakelen toepassingen zo vaak als bij eerdere SPV handsets. Het duurt nog een tijd om op te starten van de kou, dat wel.

levensduur van de batterij was indrukwekkend: Orange citeert 4 uur gesprekstijd en tot 6 dagen standby-tijd, en we kregen tussen de drie en vier dagen van het algemeen gebruik zonder op te laden. In onze standaard vervallen test, we genoodzaakt het scherm te blijven en liet de GSM-radio aangezet terwijl de handset doorgelust MP3-muziek via Windows Media Player 10. De C600 geleverd een verdienstelijke 8 uur 12 minuten levensduur van de batterij onder deze omstandigheden, en stopte het afspelen van muziek alleen wanneer het apparaat uitgeschakeld. De handset voortgezet om te werken meer dan een uur na de eerste lage batterij waarschuwing.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop