Oracle voltooit $ 5300000000 overname van Micros Systems

Oracle heeft de overname van gastvrijheid en retail-gebaseerde enterprise services bedrijf Micros Systems afgerond.

De bedrijven, oorspronkelijk aangekondigd, de buy-out is van plan in juni van dit jaar. Oracle overeengekomen om het bedrijf veilig te stellen voor $ 68 per aandeel in contanten –approximately miljard $ 5.3 – en na de unanieme steun van Micros aandeelhouders, nu de transactie is officieel gesloten.

Micros Systems biedt horeca en winkelbedrijven met hardware, software, cloud-oplossingen en schaalbare point-of-sale diensten. Het bedrijf, gevestigd in Columbia, Maryland, is betrokken geweest bij de exploitatie van meer dan 330.000 retail sites in 180 landen tot nu toe.

Oracle kondigde vandaag de voltooiing van de deal op dinsdag. In een persbericht, aldus het bedrijf een nieuwe ‘Hospitality Global Business Unit’ zou worden gemaakt op basis van de aankoop van Micros, en dit toestel zal zich richten op de gastvrijheid en food & beverage industrie.

De nieuwe eenheid zal worden geleid door Mike Webster, bestaande hoofd van de Oracle Retail Global Business Unit Oracle’s. De executive commentaar

“Samen, Oracle en Micros helpt horeca en retail bedrijven inspelen op snel evoluerende verwachtingen van de klant, de omzet te verhogen, en rijden operationele verbeteringen met een complete, open en ge├»ntegreerde oplossingen. Onze klanten zullen onze diepe domein expertise in zowel retail en horeca waarderen als we leveren bedrijfskritische oplossingen voor de meeste belangrijke zakelijke initiatieven van onze klanten op te lossen. ”

De aankoop van Micros Systems is de grootste overname Oracle sinds de aankoop van Sun Microsystems in 2010 voor meer dan $ 7000000000 heeft gemaakt.

Lees verder: In de onderneming

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Apple inbreuk op de beveiliging zorgt ervoor dat beleggers paniek, stock dia voorafgaand aan de iPhone 6 lancering; Samsung koopt cloudoplossingen firma PrinterOn; YouTube lanceert financiering ventilator voor onafhankelijke makers van content, Samsung, Philips, Infineon boete van 138m euro over chip prijsafspraken; De zwakke schakel in de onderneming veiligheidsketen: vallen voor phishing

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie