Oracle verwerven van private cloud software provider Nimbula

Oracle heeft aangekondigd dat het de aankoop van Nimbula, een startup die gespecialiseerd is in particuliere infrastructuur management cloud computing software.

Terwijl de Redwood Shores, Californië gevestigde bedrijf niet veel details heeft te bieden, is het vrij eenvoudig om te bepalen waar Nimbula past in bij Oracle.

Oracle gemarkeerd in de aankondiging dat “Nimbula technologie helpt bedrijven de infrastructuur resources beheren om service, kwaliteit en beschikbaarheid te leveren, evenals workloads in private en hybride cloud-omgevingen.”

Zo wordt Nimbula portefeuille zal worden ingebed in de Oracle Private Cloud, die officieel werd geïntroduceerd, tijdens Oracle OpenWorld 2012 in San Francisco in oktober vorig jaar.

Ter referentie, is de Oracle Private Cloud ontworpen om te werken als een naadloze uitbreiding van de Oracle Cloud achter de firewall van de klant;. Het loopt alle Oracle-software samen met applicaties van de klant met de steun voor de E-Business Suite, PeopleSoft en Siebel alsook de Oracle Database en Fusion Middleware.

Klanten moeten in staat zijn om applicaties heen-en-weer tussen beide cloud platformen te verplaatsen, met behulp van de Oracle Cloud te ontwikkelen en te testen tijdens het uitvoeren van de Private Cloud. Bovendien kunnen klanten de Private Cloud gebruiken voor back-up en uitvoering van een ramp.

De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2013.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport