Oh, Canada: Amazon Web Services prepping nieuwe regio in Québec dit jaar

Amazon Web Services wordt in kaart brengen van een nieuwe regio in Canada dit jaar.

Amazon CTO Werner Vogels, hoofd van Amazon Web Services, zegt hybride cloud is belangrijk voor het bedrijf. Hij bespreekt ook AWS ‘benadering van legacy-infrastructuur, big data en mobiel.

Uitgezet te worden opgebouwd rond Montreal, Quebec, de nieuwe naam gebied Canada-Montreal breidt dekking uit andere Noord-Amerikaanse locaties in de Verenigde Staten: US Oosten (Noord-Virginia), US West (Noord-Californië), US West (Oregon), en AWS GovCloud (US).

AWS heeft ook een paar andere ontwikkelingen over de hele wereld in de werken van dit jaar, met inbegrip van de regio’s in Ohio, China, India en het Verenigd Koninkrijk.

Een windpark zal ook omhoog gaan in Ohio, met de codenaam Amazon Wind Farm US Central, en is gepland om activiteiten mei 2017 te lanceren.

Wereldwijd is de AWS cloud werkt 32 Beschikbaarheid zones in 12 geografische regio’s over de hele wereld, met 11 beschikbare zones en vijf regio’s die online komen in de komende jaren.

Jeff Barr, chief evangelist voor Amazon Web Services, zei in een tweetalig (Engels en Frans) blog post op woensdag dat het nieuwe gebied open voor zowel nieuwe als bestaande AWS klanten die graag om data op te slaan in Canada te verwerken en zal zijn.

“Deze regio is koolstof-neutraal en bijna volledig aangedreven door schone, hernieuwbare energie hydro zijn,” merkte Barr.

Vorige week, AWS afgetrapt het jaar door aan te kondigen dat het zou de lancering van diensten voor zijn vijfde regio Azië-Pacific in Seoul, Zuid-Korea, met twee beschikbare zones elk hosting één of meerdere datacenters die bestemd zijn voor het uitvoeren van low-latency en schaalbare applicaties in een meer fouttolerante omgeving.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie