Nvidia slaat handig Q3 winst, omzetdoelstellingen

Nvidia gepubliceerde derde kwartaal de winst na de bel op donderdag, en de resultaten moeten aandeelhouders in te gaan op het vakantieseizoen te behagen.

De graphics reus meldde een nettowinst van $ 173.000.000, of 31 dollarcent per aandeel (statement).

Non-GAAP bedroeg de winst 39 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 1230000000, een stijging van 16 procent jaar-op-jaar.

Wall Street was op zoek naar de winst van 28 dollarcent per aandeel, met een omzet van $ 1,20 miljard.

Voor het jaar tot nu toe, heeft Nvidia geproduceerd 3430000000 $ aan inkomsten voor de eerste drie kwartalen, een stijging van 15 procent ten opzichte van een jaar eerder.

In voorbereide opmerkingen, CEO Jen-Hsun Huang toegeschreven de veel beter dan verwachte resultaten aan Nvidia’s focus op “het creëren van visuele computing-platforms voor het datacenter, mobiel en PC” klanten. Hij ging verder

Groeifactoren hebben geschopt in voor ons op verschillende fronten. High-performance computing, virtualisatie en web service providers hebben de vraag naar onze GPU-versnelde datacenter platforms gecreëerd. Automakers gebruiken Tegra te helpen opnieuw uitvinden de rijervaring. En onze nieuwe Maxwell architectuur is een grote sprong voorwaarts die een belangrijke upgrade cyclus door het PC-gamers heeft geactiveerd.

Connected auto’s zal zeker een rol spelen in de roadmap Nvidia’s op lange termijn spelen als processors van het bedrijf nu het voeden van ‘infotainment systemen “running in meer dan zes miljoen auto’s op de weg. Honda is al van plan om opgenomen Tegra-gebaseerde systemen in ten minste drie van zijn modellen (de Civic, Civic Tourer en de CR-V) op de Europese markt.

Nvidia CFO Colette Kress aangehaald in aparte opmerkingen die Tegra processor verkoop alleen groeide 51 procent jaar-op-jaar dankzij de “per auto infotainment systemen, mobiele apparaten, embedded systemen, en het begin van Shield tablet verkoop”, terwijl auto-infotainmentsysteem inkomsten bijna verdubbeld jaar-op-jaar.

De Santa Clara, Californië op het hoofdkantoor bedrijf is ook duiken dieper in de zakelijke markt, het aanboren van big data met een stoere tech reus die wordt inkten voor links en rechts van deze dag: IBM. Big Blue bereidt zich voor om Nvidia GPU-versnelling te steunen in haar DB2 met BLU databasesoftware.

Kress verder aangeprezen data center platform inkomsten ‘steeg sequentieel, maar ook, gedreven door de aanhoudende sterkte in GPU-versnelling kansen. ”

Voor het lopende kwartaal, Wall Street verwacht dat de winst van ten minste 27 cent per aandeel en een omzet van $ 1190000000. Nvidia reageerde met een Q4 omzetverwachting doelstelling van $ 1,20 miljard, plus of min twee procent.

Grafiek via Nvidia Investor Relations

Dell Technologies berichten Q2 resultaten; Box verslaat marktverwachtingen voor Q2; Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Pure Flash slaat Q2 schattingen, ziet grote opbrengst winsten; Splunk, Autodesk, Brocade rapport sterke kwartalen; Intuit rapporteert sterke Q4, aandelen slip op zachte begeleiding; HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; Werkdag berichten opnemen per kwartaal de omzet voor Q2

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade