Nvidia, Qualcomm strijd over het begin van Windows 8 apparaten

Er was niet veel hardware nieuws uit Microsoft’s lancering van de Windows 8 beta op het Mobile World Congress vandaag. Maar duelleren persberichten van Nvidia en Qualcomm laten zien hoe intenser de concurrentie dreigt te worden als we dichter bij de release van de eerste versie van Windows is ontworpen om te werken aan een reeks van hardware te krijgen.

De Windows 8 Consumer Preview is alleen beschikbaar voor x86-systemen, in andere woorden pc’s met processors van Intel of AMD. De ARM-versie, die zal draaien op apparaten met chips van Nvidia, Qualcomm en Texas Instruments, is alleen beschikbaar als referentie platform voor sommige ontwikkelaars en het apparaat makers. Verder is er veel gespeculeerd over de timing van de twee versies en of de ARM-versie zal dezelfde functies ondersteunen (meest recentelijk doorschemeren dat het niet zal steunen de onderneming beheerfuncties).

Niets van dit alles is het stoppen van chipmakers uit springen op de Windows 8 bandwagon. In de release, Nvidia verklaard dat het werkt samen met Microsoft om “Windows 8-test-pc’s om software-ontwikkelaars en fabrikanten van apparaten aangedreven door de Tegra3 quad-core mobiele processor.” Ondertussen Qualcomm zei dat het werken met Microsoft aan een invitation-only programma om software-ontwikkelaars te voorzien testen pc’s op basis van de Snapdragon S4 MSM8960 processor met ge├»ntegreerde 4G LTE op te bouwen en testen van Metro-style apps.

Dus waar komt dat TI verlaten? Het kan zijn dat het bedrijf houdt uit voor OMAP5. Deze week, op het Mobile World Congress, TI heeft zijn eerste publieke demonstratie van de OMAP5430 processor, die wordt geproduceerd op een geavanceerde 28nm proces en is een van de eerste chips op ARM’s nieuwe Cortex-A15 architectuur gebruiken. De OMAP5430 heeft dubbele A15 cores draait op tot 2GHz en Imagination PowerVR SGX544’s dual-core graphics.

Theoretisch deze ARM-gebaseerde SoC’s kunnen worden gebruikt in elke Windows 8 PC, maar in eerste instantie zijn ze waarschijnlijk te vinden in de eerste plaats in tabletten en convertibles zoals de Asus Transformer Prime. Zij zullen ook concurreren met x86-oplossingen voor tablets, waaronder Intel’s Atom Clovertrail SoC en AMD’s Hondo Z-serie-die beide beschikbaar moeten zijn tegen de tijd dat Windows 8 lanceringen.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro