NVIDIA lijdt enorme GPU marktaandeel slide

Chipfabrikant NVIDIA zag een massieve GPU marktaandeel slide tijdens Q1 ’11 volgens schattingen vrijgegeven door graphics onderzoeks-en adviesbureau Jon Peddie Research.

De schattingen laten zien NVIDIA glijden over 28 procent, jaar-op-jaar. Als er verliezers zijn, zijn er winnaars. Jon Peddie Research voorspelt dat AMD zijn marktaandeel heeft gezien met meer dan 15 procent, terwijl Intel heeft lijkt een groei van het marktaandeel van iets minder dan 10 procent.

Niet alleen heeft NVIDIA geschoven en naar de derde plaats, indien deze laatste gegevens correct zijn, is NVIDIA snel glijden uit het spel. Tuurlijk, het is een moeilijk kwartaal voor de PC sector geweest, met de overbrenging uitglijden 5,4 procent, maar gleed van deze omvang betekent dat NVIDIA heeft problemen.

Dus, is wat er mis is gegaan bij NVIDIA? Nou, het bedrijf had dat GPU oververhitting debacle in 2008, die OEM en het consumentenvertrouwen schudde. Toen werd NVIDIA verdreven uit Apple hardware (die slecht was voor NVIDIA omdat terwijl de pc-markt kromp, Apple werd het ervaren van een groeispurt).

NVIDIA heeft om zich te hergroeperen voor zijn dia’s marktaandeel nog verder.

[UPDATE: Dit werd vanuit een NVIDIA woordvoerder

De topline rapport heeft uitsluitend betrekking op de totale grafische zendingen, die niet langer een relevante maatstaf voor NVIDIA, omdat we de chipset bedrijf verlaten. Jon Peddie en Dean McCarron van Mercury Research beiden geven aan dat de reden voor de daling van NVIDIA’s in totale aandeel is gewoon omdat we niet langer concurreren voor geïntegreerde graphics.

NVIDIA concurreert in de discrete grafische markt, waar we nog steeds de marktleider met een marktaandeel van meer dan 50% van de markt. We hebben een sterke positie in de desktop markt, met name in de hoge marge segmenten, waar onze DX11 desktop GPU’s zijn een snelle groei. In discrete notebook graphics, we zijn aan het begin van een belangrijk aandeel winst, als de industrie overgangen naar Sandy Bridge.

Het is een terechte opmerking, maar het me nog steeds niet overtuigen, en hier is waarom. Ten eerste, geïntegreerde graphics zijn in omdat geïntegreerde betekent goedkoop en nu goedkoop verkoopt. Geïntegreerde zal nog belangrijker worden als AMD en Intel in toenemende mate “GPU’s op de CPU ‘een norm te maken. Dit laat nog ruimte voor discrete, maar die sector zal ongetwijfeld krimpen.

Een ander probleem is dat ik de discrete GPU markt krimpt als de gaming PC (die een nieuwe grafische kaart moet minstens één keer per jaar als u wilt houden) geeft verder grond naar de spelcomputer. Zich baserend van discrete graphics, in het bijzonder high-end, hoge marge is gevaarlijk wanneer het geld is strak en consoles zijn goedkoop.]

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen