NSW Govt tekenen shared services overeenkomst met Unisys, Infosys

De New South Wales regering heeft een memorandum van overeenstemming met Infosys en Unisys voor het opzetten van shared services voor de toestand van de overheid vastgesteld.

Dit betekent dat Infosys en Unisys de gedeelde diensten die ServiceFirst momenteel verstrekt aan agentschappen, waaronder Treasury, Office of Finance and Services, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, en Premier en kabinet zal vervangen.

NSW minister van Financiën en diensten Dominic Perrottet zei dat de beweging in de richting van inkoop shared services uit de particuliere sector is gericht op het verbeteren van de dienstverlening en de kwaliteit, en waar voor je geld voor de overheid en de belastingbetaler te garanderen.

“Een schaalbaar model van shared services geeft de overheid de flexibiliteit en keuze, want we zijn in staat om nieuwe en opkomende technologieën makkelijker te nemen,” zei hij.

De twee nieuwe aflevering partners zal specialistische ervaring en kennis van de industrie benchmarks en normen te brengen en zal verbeterde zakelijke praktijken.

“Zodra we de overgang naar het nieuwe delivery model het is te hopen dat er meer samenhang zal zijn voor shared services in de hele sector, als de nieuwe service providers prestaties en levering benchmarks ingebouwd in hun contracten zullen hebben.”

Sinds maart heeft de deelstaatregering geweest op jacht naar een private partner te ServiceFirst, die op dit moment biedt back-office support voor diverse overheidsinstanties, waaronder end-to-end transactionele diensten, human resources, IT, analyse, financiële rapportering te ondersteunen, en compliance. Het combineert ook 350 medewerkers onderhoud, 46 klanten, en ongeveer 7.500 mensen.

Tijdens de vermelde periode kreeg de overheid meer dan 50 toepassingen.

De MOU zal naar verwachting worden afgerond en voor de kerst door alle partijen ondertekend. Een besluit over de definitieve regeling zal worden gemaakt in april na gedetailleerde due diligence en contractonderhandelingen.

ServiceFirst blijft gedeelde diensten voor de agentschappen, terwijl de nieuwe servicecontracten zijn afgerond.

De verhuizing naar de overheid back-office diensten uit te besteden volgt de aankondiging van de Victoriaanse regering in mei te investeren AU $ 6.000.000 te besteden de stand van de IT-shared services provider CenITex.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Enterprise Software; TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie:? Bill Morrow, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent, innovatie, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek financieringsronde

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde