Nokia en Samsung breiden patent deal, maar voor hoeveel?

meest recente set van de financiële resultaten van Nokia’s hebben een glimp van hoe de bottom line eruit zal zien als het eenmaal haar apparatuur en services business is verkocht aan Redmond gegeven.

Nokia heeft aangekondigd dat Samsung een bestaand patent licentieovereenkomst met het bedrijf heeft uitgebreid met nog eens vijf jaar.

Nokia heeft niet gezegd wat patenten zijn opgenomen in de overeenkomst, die werd ingesteld op aflopen aan het einde van 2013.

Er is geen woord nog niet over hoeveel de deal is de moeite waard, hoewel Nokia zei dat Samsung “extra compensatie” zal betalen vanaf 1 januari 2014. Het paar van plan om hash uit het bedrag van de vergoeding door middel van een bindende arbitrage proces dat naar verwachting in te pakken in 2015.

“Deze uitbreiding en een akkoord te bemiddelen vertegenwoordigen een kenmerk van een constructieve oplossing van licenties geschillen, en zullen naar verwachting aanzienlijke transactiekosten te besparen voor beide partijen,” Paul Melin, chief intellectuele eigendom officer bij Nokia, zei in een verklaring.

patent management activiteiten van Nokia zullen samen met R & D worden behandeld door de nieuw gevormde Advanced Technologies bedrijfsleven en is waarschijnlijk een belangrijke bron van inkomsten voor het bedrijf zodra de verkoop van zijn apparatuur en services business van Microsoft opbrengsten worden.

Tijdens zijn; derde kwartaal, Nokia zei dat het toestel momenteel brengt ongeveer € 500 per jaar aan inkomsten, een cijfer dat de € 1.65bn het van Microsoft zal krijgen voor een 10-jarige licentieovereenkomst zodra de overname van apparatuur en diensten van Nokia’s uitsluit unit doorgaat.

Nokia vorig jaar gestart met een grote juridische aanval op rivalen in de zakelijke smartphone die niet zijn normen essentiële octrooien werden vergunningen – met inbegrip van RIM, die vroeg op afgerekend, en HTC, die vorderingen Nokia’s heeft gevochten in de rechtbanken in Europa en de Verenigde Staten.

Nokia ook verzekerd van een; sleutel patent overwinning op HTC in het High Court in Londen vorige week, en is nu op zoek naar een verbod op het vlaggenschip Android-toestel van HTC, de HTC One. Nokia kan ook een verbod op een aantal HTC smartphones in de VS voort te zetten na het veiligstellen van een gunstige eerste keuze bij de International Trade Commission.

Samsung was niet opgenomen in de lijst van doelwitten, en, zoals patenten expert Florian Mueller merkt, hebben Nokia en Samsung is het uitwerken van een geheime overeenkomst op octrooien in de afgelopen maanden.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Verder lezen; Nokia wil verbod op HTC One na het wint UK patent te bestrijden; Microsoft wil EU-goedkeuring voor $ 7.5B Nokia overname; Samsung golven witte vlag op patent oorlogen

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

verder lezen