Nieuw-Zeeland Huawei raadsel

Huawei de ban van de Australische National Broadband Network heeft rimpelingen in Nieuw-Zeeland, rimpelingen die konden vertrekken onze regering op zoek blootgesteld en dwaas gegenereerd.

Immers, terwijl Australië neemt de voorzichtige route van een verbod op het Chinese bedrijf uit het project om redenen van nationale veiligheid, daarentegen, Wellington is springen in bed met Peking.

Onze gematigde centrum-rechtse Nationale geleide regering is blij om Huawei te laten werken op onze eigen ultrasnelle breedband initiatief. Niet alleen dat, heeft premier John Key Huawei aangehaald als een voorbeeld van een bedrijf om zaken mee te doen. De Australische premier is echter sceptisch over de regeling. De oppositie PvdA van Nieuw-Zeeland is vocaal tegen.

Dit is vreemd voor een partij die graag veel lawaai te maken over het feit dat tegen het racisme (het was de Arbeid, die Nieuw-Zeeland aangemeld om een ​​vrijhandelsovereenkomst met China toen Helen Clark aan de macht was).

Dus waarom is de NZ links nu het verslaan van de nationalistische drum en het verhogen van de angst voor China nu zijn ze niet meer in de regering? Zijn er echte bezorgdheid over de veiligheid?

We horen verhalen van cyber-spionage en we horen dat beveiligingsproblemen werden geopenbaard in de Wikileaks-kabels uitgebracht twee jaar geleden. Andere defensie experts in Nieuw-Zeeland kunt u eveneens Huawei als een front voor Chinese belangen.

Met dit in het achterhoofd, hadden we misschien het best op veilig spelen.

Immers, zoals uitgelegd door de commentator Matthew Hooton in de National Business Review afgelopen weekend, Nieuw-Zeeland acties pit tegen die van oude vrienden Australië en de Verenigde Staten. Niet alleen is dit vreemd, maar het vliegt in het gezicht van de geschiedenis. We moeten niet verwerpen onze oude bondgenoten, vooral als daarbij in gevaar brengt onze veiligheid.

Als Huawei onschuldig is, kan Nieuw-Zeeland gewoon zeggen dat het verstandig en was na haar vrienden, iets wat is het vaak blij om te doen over andere kwesties. Als Huawei schuldig is, kan Key en onze Nationale-geleide regering een zucht van verlichting slaken en danken onze bondgenoten.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze