NetSuite gaat verticale

NetSuite gaat verticaal, met een software-industrie-specifieke editie. Ik ingehaald met NetSuite CEO Zach Nelson op PC Forum die de software beschreven verticale als een “single-systeem van lead tot vernieuwing.” Steeds meer de software-as-a-service wereld is op zoek enigszins vergelijkbaar met de oude client / server wereld, – suites, verticals, API’s, de ontwikkeling van platforms. Anderzijds, geen hardware te installeren en minder onhandig voorbeeld.

Volgens Nelson, de NetSuite-Software Company Edition is slechts de eerste van vele verticale zijn bedrijf is van plan in te voeren. De Software Company Edition groeide uit van NetSuite eigen gebruik van zijn product. Het ondersteunt NetSuite Sarbanes-Oxley naleving van Section 404, mijlpaal facturering, vernieuwing en onderhoud sales management, multi-tiered provisieregelingen en rolgebaseerde dashboards. NetSuite-Software Company Edition is geprijsd op $ 2999 per maand, plus $ 99 per gebruiker per maand. Nelson zei dat NetSuite ook zou werken met partners om verticals, zoals point-of-sale te bouwen.

Natuurlijk vroeg ik hem over Salesforce.com en Oracle’s inspanningen op het on demand ruimte met zijn E-Business Suite On Demand, evenals Siebel acquisitie. Ten aanzien van Salesforce.com, Nelson zei: “Salesforce.com kan een transactie motor niet toe te voegen aan haar formulieren gebaseerde engine na de feiten. Ze kunnen nooit naar waar we zijn. Zij kondigden billing-order management en ze zijn nergens mee . ‘

George Hu, senior vice president van applicaties bij Salesforce.com, vertelde me eerder deze maand dat zijn bedrijf is “evolueert van gegevens naar de inhoud, proces en transactiebeheer-waardoor klanten de ruwe tools waarmee u dieper te gaan.” Dat betekent niet dat Salesforce.com gaat in de richting van een alles-in-een suite, met een transactie motor ERP financials lopen. Salesforce.com is de integratie van haar platform met transacties gebaseerde systemen via het web service-interfaces en heeft haar platform opengesteld voor externe ontwikkelaars te maken en te verkopen applicaties (AppExchange) die werken op de top van de Salesforce.com CRM-centric engine, zei Hu. NetSuite in staat stelt ontwikkelaars in staat om de data model met verlengen NetFlex. Nelson beschreven NetSuite als “nauw verbonden” met zijn all-in -een datamodel, waarin hij zei is voordeliger voor transacties (minder hop), in vergelijking met een losser Salesforce.com gekoppeld. het is zeker eenvoudiger en schoner op één systeem te hebben, maar niet de realiteit van vandaag, en webservice integratie ten minste vult de gaten.

Verwijzend naar Oracle E-Business Suite (Oracle CEO Larry Ellison heeft bankrolled NetSuite sinds haar oprichting), Nelson zei: “Het is moeilijk om iets ontworpen voor grote systemen en maken het werk voor [SMB]. We benaderen meer van de bottom-up. ” Nelson is gericht op het middensegment van de markt. “Iedereen begeert voor de mid-markt”, zegt Nelson. “Niemand heeft meer dan 10-procent aandeel – je moet het ontwerp voor de markt Het is een gefragmenteerd en de MKB-markt -. 500 medewerkers en hieronder – is zo ingewikkeld als grote bedrijven lopen, maar ze kunnen niet afforts een $ 100.000 vergissing. verticalisering is het van belang of de onderneming heeft 500 of 4 medewerkers.

De markt is gefragmenteerd, omdat de overgrote meerderheid van de kleine en middelgrote bedrijven hebben een mengelmoes van toepassingen die hun bedrijven. Het kopen in de volle NetSuite verhaal betekent het vervangen van het hele systeem, niet een slechts een deel, zoals CRM. Dientengevolge, ondanks hun gemeenschappelijke afstamming Oracle, Salesforce.com is veel sneller dan NetSuite gegroeid. Als voorbeeld, NetSuite heeft 462 medewerkers en Salesforce.com meer dan 1.300. Maar ze elke vulling een andere markt behoefte in de markt en groeien, dus er is voldoende ruimte voor beide benaderingen met of zonder de snipen.

Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app

Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein

Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding

Salesforce kopen BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context

Cloud; Salesforce voegt branchespecifieke Wave analytics app; Kunstmatige Intelligentie; Salesforce tips zijn AI masterplan, previews Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Big Data Analytics; Salesforce koopt BeyondCore: De toekomst van geavanceerde analyses is in context