Nee, een Windows 10 Cloudbook is geen Chromebook killer

Na het horen van maanden over low-cost Windows laptops genoemd Cloudbooks, zijn de eerste modellen aankomen. Acer heeft een $ 170 laptop verkrijgbaar met Windows 10, maar het is niet echt nieuw, in plaats daarvan, het is dezelfde hardware gebruikt het bedrijf voor zijn Chromebook, maar het is Windows 10 in plaats van Google’s Chrome OS geïnstalleerd.

Het is makkelijk om te denken aan de oppervlakte die Cloudbooks zijn “Chromebook moordenaars.” Behalve zijn ze niet.

Misschien is de beste manier om uit te leggen waarom is mijn tweet van gisteren: “Calling Windows 10 Cloudbooks Chromebook Killers is als het roepen van een VW Bus een Rally Car Killer.”

Simpel gezegd, ondanks de hardware gelijkenissen, deze zijn zeer verschillende producten die voldoen aan verschillende behoeften. Er zijn voors en tegens voor elk natuurlijk: Welke voldoet aan uw eigen persoonlijke behoeften beter is de geprefereerde optie.

Dus waarom zouden mensen kopen een Chromebook om mee te beginnen? Het eerste antwoord dat vaak opkomt is de prijs: de meeste Chromebooks zijn in de $ 200 tot $ 300 range. En die beginnen bij $ 170, het is makkelijk om te denken dat de nieuwe Acer Cloudbook heeft het voordeel. Er is een probleem met deze redenering wel.

Er zijn low-cost Windows laptops op de markt voor geruime tijd. Neem, bijvoorbeeld, de $ 229 HP Stroom 13 Ik kocht met Windows 8.1 in december. Ik heb eigenlijk een vakantie deal voor $ 199, die een jaar van Microsoft Office en van 1 TB aan Microsoft Onedrive opslag opgenomen. Voor dezelfde prijs, kon ik de kleinere HP Stroom 11 hebben gekocht.

Als u een volledige Windows-laptop de enige factor kan kopen voor minder dan de kosten van de meeste Chromebooks en de prijs was, zouden de mensen niet kopen Chromebooks, zouden ze?

Ik heb lang geponeerd dat het niet alleen de prijs – of de prijs al voor sommige mensen – maar het is de eenvoud van een Chromebook. Ja, ze kunnen minder doen dan een Windows-laptop, maar waarom iets met functies die u niet wilt of nodig kopen?

Ik stelde deze vraag op Google+ om een ​​breder perspectief te krijgen en de eenvoud factor kwam keer op keer, samen met de gedachten over de veiligheid en bruikbaarheid.

Hier zijn een paar van de tientallen reacties

Toegegeven, voor elk happy Chromebook-gebruiker, kunt u waarschijnlijk vinden 100 happy Windows-gebruikers. Nogmaals, ik zeg niet dat Chromebooks zijn de beste oplossing voor iedereen, omdat ze niet.

In plaats daarvan, het punt is dat het nemen van een Chromebook computer en het installeren van Windows 10 – precies wat Acer doet met de Cloudbook – zal niet “doden” de voormalige product, zelfs tegen een lagere prijs.

Dat komt omdat de twee producten zijn gericht op verschillende use-cases met verschillende ervaringen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Als u wilt of moet Windows, moet u Windows te krijgen. Als Windows heeft te veel overbodige functies die u niet zult gebruiken, waarom kopen als je een lichtere en mogelijk een betere computer ervaring die voldoet aan uw wensen kunt hebben?

Soms is het niet wat je krijgt met een product, maar wat je niet krijgt, dat is de dwingende factor.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Ik denk dat het idee van het wegwerken van Windows kan een belangrijk deel ervan (wat het geval is voor mij persoonlijk en voor een heleboel andere mensen die ik praat) zijn – met een eenvoudige ervaring die “gewoon werkt” en doet niet betrekken alle old-school computing-gedoe, zoals chauffeurs, fouten compatibiliteit, virus zorgen en de behoefte om te kopen en uit te voeren anti-virus software, systemen vertragen na verloop van tijd, vervelende handmatige OS en app-updates, etc etc.; Chromebooks kan lijken te zijn over goedkope machines, maar ik heb ontdekt dat zij veel transparanter machines, waarmee ik bedoel dat ik niet na te denken over de machine om mijn werk te doen. Om een ​​zin te lenen, het werkt gewoon,. Ik mijn Chromebook gebruiken meer dan mijn Windows-pc en het is veilig om te zeggen dat, terwijl de prijs is een factor met Chromebooks, is het Chrome OS, dat houdt me aan boord. De snelle opstarttijden, naadloze updates en de vlakte eenvoud van Chrome OS is gewoon geweldig;. Ik gemigreerd mijn vader 2 jaar geleden van Windows naar een Chromebook en het was de beste beslissing ooit. Gewoon zoeken naar “mijn vader gaat Chrome”. De beslissing was hoofdzakelijk gebaseerd op eenvoud in plaats van de prijs. Het werkt gewoon; Ik was ziek van ramen. De constante updates, de lange opstarttijd, de onnodige complexiteit van alles. Ik alles in de cloud, zowel op persoonlijk als op het werk zo zijn volledig uit de buurt van ramen verplaatst, is alleen met behulp van Chromebooks voor het vorig jaar. Het is absoluut om eenvoud en ‘apparaat computing. Het simpele feit is dit – als ChromeOS doet wat je nodig hebt dan is het absoluut een beter besturingssysteem dan Windows. Het is nog niet close.I hebben een goede brok van enkele dagen het opzetten van een nieuwe Win10 doos voor meerdere leden van een familie – de meesten van hen ouder en niet bijzonder tech-savvy of geletterd. Ondertussen heb ik brachten ongeveer 10 minuten in totaal instelling of het onderhouden van zowel mijn eigen Chromebook in de afgelopen 18 maanden, en ook nog een Chromebook voor mijn zus – die weer is niet erg tech geletterd / savvy.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro