NBN proef start voor Townsville

De National Broadband Network Company (NBN Co) heeft afgetrapt diensten in Townsville, met twee Noord-Queensland regionale lokale dienstverleners een van de eersten om terecht diensten aan klanten in de regionale stad.

Groothandel aggregator Nextgen netwerken is het doorverkopen van de proef diensten aan Townsville-based Internet Solutions en North Queensland Telecom, het markeren van de eerste geval van een telco aggregeren NBN diensten aan kleinere internet service providers (ISP’s).

NBN Co CEO Mike Quigley zei dat de invoering van aggregators, zoals Nextgen Networks zou toestaan ​​kleinere telco’s op de markt te betreden, waar ze misschien niet anders gekund, als gevolg van de kosten in verband met de infrastructuur.

“Dit betekent dat kleine, of zelfs een grotere service providers hebben het potentieel om delen van de telecommunicatie-markt te betreden met een verminderde behoefte om te investeren in hun eigen infrastructuur aan interconnectie met de NBN”, zei hij in een verklaring.

Deze flexibiliteit heeft het potentieel om een ​​reeks van groothandel en retail business modellen ondersteunen, en zal naar verwachting een lagere toetredingsdrempels voor dienstverleners vergemakkelijken, en het openstellen van de concurrentie – zowel in de grote centra en in regionale gebieden zoals North Queensland.

Vicepremier Wayne Swan was bij de hand om de lancering in Townsville markeren vandaag de dag, die nu de vierde vasteland site om het proces diensten hebt aangesloten. De lancering volgt op vergelijkbare NBN dienst kick-offs in Armidale, Kiama en Brunswick. Hoewel Internode heeft al klanten wonen in Willunga, NBN Co zei dat het verwacht een officiële lancering binnenkort.

De Townsville roll-out omvat 3100 panden in de vezel footprint, met 1950 – of 63 procent – te kiezen voor de vezel verbonden met hun gebouwen hebben. Van deze 1950, zijn op dit moment 110 lokalen trialling NBN dienstverlening via AARNet, iiNet, Internode, Nextgen Networks, Primus en Telstra. Een volledige commerciële lancering voor de detailhandel wordt in oktober verwacht.

NBN Co meldde vandaag dat een totaal van 1690 gebouwen zijn nu verbonden met het NBN en het ontvangen van diensten, met 655 in Tasmanië, 580 op het vasteland voor de vezel en 455 gebruikers op NBN Co’s interim satelliet service.

Het bedrijf heeft ook aangegeven dat 28 retail service providers op hebben ondertekend NBN diensten, waarvan 12 zijn inmiddels afgerond NBN Co’s on-boarding proces aan te bieden.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data