NBN deal overdraagt ​​netwerk eigendom: Telstra

Telstra CEO David Thodey heeft aangegeven dat geen nieuwe onderhandelingen met de overheid van de Coalitie over de toegang tot het kopernetwerk van de regering zou zien wederom volle eigendom van het kopernetwerk.

Zoals Communicatie Minister Malcolm Turnbull bereidt om een ​​verklaring van de verwachtingen voor NBN Co los en benoemt voormalig CEO Telstra Ziggy Switkowski als uitvoerend voorzitter van de regering in handen onderneming op 14:00 CET vandaag, Thodey bracht vanmorgen beantwoorden van vragen van particuliere aandeelhouders in Sydney.

Zodra de nieuwe NBN Co bestuur wordt benoemd, zal Turnbull moet de onderhandelingen met Telstra over de toegang tot het kopernetwerk te voeren als het voorstel van de coalitie om de NBN veranderen van een meerderheid fiber-to-the-pand netwerk naar een fiber-to-the- knooppunt netwerk is om te slagen.

Thodey zei dat de NBN bord is “besluit van de regering”, en het veranderen van de technologie in de NBN ontwerp wordt ook een beslissing voor de overheid, maar zei dat Telstra nog steeds de waarde van de AU $ 11000000000 deal met de vorige regering ondertekend zal behouden lease leidingen en kuilen en overdracht van klanten op het NBN.

Als ze willen om dingen te veranderen en doen andere technologie, dat is hun beslissing. AU $ 11200000000 is wat we hebben afgesproken om, en dat is waar we zullen verblijven, “zei hij.” We krijgen met het leven, hebben we een ander leven te leven.

Hij zei dat de nieuwe onderhandelingen zou centrum rond de overdracht van de eigendom van het vaste netwerk van Telstra terug aan de overheid.

“We hebben afgesproken om de eigendom van het vaste netwerk te verplaatsen, of het nu glasvezel of koper te zijn, aan de overheid, en dat zou hun verantwoordelijkheid zijn,” zei hij.

Ze willen dat we om het te doen, [en we zijn] blij om het te doen op commerciële basis.

In antwoord op een vraag van een bezorgd dat Telstra zou worden geplakt met de onderhoudskosten voor het kopernetwerk aandeelhouder, heeft Thodey geen commentaar geven op de kwaliteit van het kopernetwerk, maar zei dat het onderhoud onderdeel van de onderhandelingen zou zijn.

“We hebben om door te werken met de regering over hoe ze het willen gebruiken, en dus dat is iets dat een verdere discussie,” zei hij.

In elke regeling, zullen we dekken van de eigendom van de koper, het onderhoud van de koper de toekomst.

Thodey heeft eerder gezegd dat Telstra koperen netwerk kan; de laatste 100 jaren.

Het komt als deze week, Telstra bleek dat is op dit moment het testen; vectored VDSL, vergelijkbaar met die welke in NBN plan van Turnbull zou worden gebruikt in een pilot met leverancier Alcatel-Lucent.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data