NBN Co ingesteld om live te gaan met HFC maart 2016

commerciële aanbod van diensten op de bestaande kabelnetwerken verworven van Telstra en Optus NBN Co zal pas in maart 2016, mogelijk zes maanden uit de volgende federale verkiezingen.

De bijgewerkte product roadmap (PDF), uitgebracht op vrijdag, is de eerste om rekening te houden met de nieuwe Telstra en Optus overeenkomsten met NBN Co met de hand over het bestaande koperen en hybride-fiber coax (HFC) netwerken voor gebruik in de National Broadband Network (NBN) “multi-technologie mix” uitrol.

NBN Co heeft gezegd dat sommige 3.270.000 ruimtes waar- de HFC netwerken vandaag weten 2015 wanneer ze verwachten te worden aangesloten op het netwerk. NBN Co’s bijgewerkt product wegenkaart blijkt dat NBN Co verwacht een piloot van HFC uit te voeren in het vierde kwartaal van 2015, voor het aansluiten van klanten van maart 2016.

Dat geeft NBN Co slechts zes maanden beginnen aansluiten HFC klanten vóór de mogelijke tijdstip van de volgende verkiezingen, rond september 2016.

Toen hem werd gevraagd door de website op zondag, zou Turnbull niet bevestigen of hij gelooft dat het netwerk zou 47 procent dekking te bereiken op het moment van de volgende verkiezingen, maar zei dat NBN Co’s eigen driejarig uitrolplan uitgebracht begin volgend jaar zal waarschijnlijk zorgen voor een veel meer inzicht in waar het netwerk uitrol zullen in 2016.

NBN Co’s chief customer officer John Simon zei dat NBN Co is ook op schema met een aantal van de andere technologieën gepland voor een release in 2015.

“We blijven onze fiber-to-the-kelder pilot in binnenstedelijke Melbourne, met ongeveer 45 eindgebruikers momenteel een gemiddelde downloadsnelheid piek snelheid van 89Mbps en de gemiddelde upload snelheid van 36Mbps,” zei hij.

We zullen werken met onze partners uit de industrie en ISP’s in de komende maanden aan de FttB product te garanderen is getest ter voorbereiding op de commerciële lancering, die gepland staat voor Q1 2015.

De bouw van de fiber-to-the-node component van het netwerk blijft ook in het noorden van New South Wales en Queensland, en de bouw begonnen op de veel-vertraagde Epping trial in september. Simon zei dat NBN Co werkt samen met retailers voor een pilot in Epping de komende maanden.

Hij zei dat de proeven zal doorgaan tot de commerciële lancering van fiber-to-the-node producten in het derde kwartaal van 2015.

NBN Co zal ook het uitvoeren van een piloot van 50Mbps naar beneden, 20Mbps up diensten op het vaste-draadloze LTE-netwerk in het tweede kwartaal van 2015.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Australië, Canada, Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland; Sinagpore; Nieuw-Caledonië

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data

Lees meer: ​​Fibre rond de wereld