NAB anticipeert op Windows Phone 8 met nieuwe app

De National Australia Bank (NAB) zal de lancering van een Microsoft Windows Phone applicatie, waarmee het hoopt zal de overgang steun voor de op handen zijnde Windows 8-platform.

NAB app ATM finder met behulp van Bing Maps, (Credit: NAB)

Microsoft zal vrijgeven haar Windows 8 OS later in het jaar, dat is gericht op touchscreen-apparaten, zoals tablets. Een mobiele versie van het besturingssysteem is ingesteld om te volgen, maar, worden niet ondersteund door enige telefoons die momenteel op de markt.

Volgens de NAB, is de vraag van de klant voor Windows Phone 7 platform banking app aanzienlijk toegenomen, wat leidde tot de ontwikkeling van de nieuwe app.

De app is momenteel in private beta en is ingesteld om volgende week te lanceren. Het beschikt over een ATM-locator, die Bing Maps van Microsoft, een live Twitterfeed gebruikt voor NAB tweets en standaard betalingstransactie mogelijkheden.

NAB al heeft gewijd apps voor iOS en Android-apparaten.

Windows Phone 7 werd uitgebracht in het begin van 2010, maar heeft nagelaten een aanzienlijk marktaandeel te winnen. Echter, NAB vond nog het platform erg spannend, met name de Live Tile-functie, waarmee gebruikers bepaalde toepassingen, functies en websites pin op hun home-scherm.

De bank maakte gebruik van deze functie doordat het omrekenen van valuta deel van de nieuwe app te worden omgezet in een Live Tile.

Maar uiteindelijk, de app is een manier voor NAB om zich te acclimatiseren aan de familie van Windows Phone OS.

De manier van kijken naar dit is [als] een opstap naar de toekomst “, aldus NAB hoofd van de mobiele en opkomende technologieën Ben Forsyth.” De Windows 8-platform op handen is zowel op een desktop en tablet … maar de telefoon zal zeer volgen kort daarna.

Er is een kans voor ons om te leren over dat platform en te begrijpen wat die kansen zou kunnen zijn.

Sommige Windows Phone 7 toestellen hebben near-field communication (NFC) mogelijkheden, maar NAB heeft geen onmiddellijke plannen om een ​​contactloze betaalmethode toe te voegen voor de telefoons.

De bank had samen met Visa en Telstra berecht NFC-betalingen in 2007, maar na vier jaar, dat partnerschap heeft nog vruchten af ​​te werpen.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

“We hebben een toegewijd team dat werkt aan deze oplossingen – dus gewoon kijken deze ruimte,” zei Forsyth.

Met RIM momenteel in zwaar weer, NAB heeft geen onmiddellijke plannen om een ​​mobiele app voor BlackBerry-toestellen te ontwikkelen.

Dit was ook het geval voor de Commonwealth Bank.

Wij zullen blijven om naar te kijken [RIM] om te zien wat het erin slaagt om te doen met de BlackBerry 10 platform “, zegt Forsyth.” Het is eerlijk om te zeggen dat de daling in de Australische markt maakt het niet een bijzonder aantrekkelijk doelwit op het moment.

Maar ik houd goede hoop dat ze kunnen eigenlijk een soort van heropleving te voeren.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld