MySQL in de hoofdrol als Peter Pan

Het debat over MySQL komt er op neer, voor een deel, op een vraag of MySQL moet worden toegestaan ​​om op te groeien.

Zeker, dit was de belofte toen Sun MySQL overgenomen, dat het zou uitgroeien tot een “grote jongen” database die teen-tot-teen kon gaan met Oracle en DB2 geworden. (Robin Williams speelde Peter Pan tegen Dustin Hoffman in 1991’s Hook, verkrijgbaar bij Amazon.com.)

Open source fans van het plan te verwerven Zon (en MySQL) zijn ofwel vergeten of negeren dit. Ik denk dat Matt Asay vertelt het meteen hier

De realiteit is dat MySQL en Oracle concurreren in twee verschillende databank markten.

Dat is de realiteit van vandaag, en het was gisteren werkelijkheid ook. Als Oracle slaagt zal het morgen realiteit, zeker zijn.

Maar dat is niet de enige mogelijkheid. Als twee UK-gebaseerde open source belangengroepen (en Richard Stallman) schreef gisteren

Als Oracle mag MySQL verwerven, zal het voorspelbaar beperkt de ontwikkeling van de functionaliteit en de prestaties van de MySQL software platform, wat leidt tot diepgaande schade aan die MySQL software te vermogenstoepassingen.

Dit lijkt een merkwaardig Europees standpunt te zijn. U zult merken dat Stallman deze brief niet de Free Software Foundation persoonlijk onderschreven.

(Correctie: Een van de groepen waarnaar hierboven wordt verwezen, KEI, is gevestigd in Genève, Zwitserland, maar heeft een Britse kantoor.)

De Amerikaanse visie is dat er zowel closed source en open source alternatieven voor MySQL, PostgreSQL specifiek en Ingres. De Europese visie is dat open source moet worden toegestaan ​​om op te groeien, en gemeenschappen moeten worden toegestaan ​​om rechtstreeks te concurreren met de grote jongens, of de concurrentie is niet echt.

Mijn mening blijft dat, indien de Europeanen zich uitgedaagd voelen door deze transactie, open source biedt hen de mogelijkheid om vork MySQL, en zo zwaar als ze nodig hebben om te investeren in om de software te groeien tot iets beters. Stel een cursus voor de tweede ster aan het recht en rechtdoor tot ochtend.

Natuurlijk, gezien het feit dat dit open source, de belangrijkste begunstigde van een Europees gefinancierd, werkelijk concurrerende MySQL codebasis zal Oracle. (Larry Ellison als Tinker Bell?)

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip