MYOB neemt strijd om Xero, Intuit

De wereldwijde kleine bedrijven de boekhouding oorlogen tussen Amerikaanse reus Intuit, Australische zittende MYOB en Nieuw-Zeeland uitdager Xero opwarmen.

MYOB vandaag gereageerd op bedreigingen voor haar activiteiten met een data-conversie en gratis aanbieden – en nam een ​​paar uithalen bij Xero in het proces.

MYOB is de service via haar partners te helpen en lokken klanten van rivalen om te zetten naar zijn AccountRight Live-service gelanceerd.

MYOB zei dat het bod komt in reactie op de toenemende vraag naar de cloud accounting-oplossingen. Het is het zoeten van de deal door het aanbieden van gratis toegang tot zes maanden tot AccountRight leven voor hen die de switch via de dienst te maken voor 31 december.

Maar Xero oprichter Rod Drury omschrijft het aanbod als een ‘dood rammelaar “van een bedrijf belast met bijna A $ 700.000.000 in de schulden. Hij zegt Xero is het omzetten van duizenden en duizenden MYOB klanten om zijn cloud-platform.

“We zien ze niet in de markt,” zegt hij.

De conversie dienst heeft in piloot geweest voor het afgelopen kwartaal en “het ontvangen van uitzonderlijke feedback in Nieuw-Zeeland en Australië”, MYOB, zegt in een verklaring.

MYOB general manager, business divisie, James Scollay, zegt nieuwe klanten overstappen op MYOB cloud oplossingen voor een betere prijs te genieten en om toegang te krijgen tot een bredere reeks van functies door middel van AccountRight Levende die cloud-enabled accounting biedt met een desktop interface.

Scollay werft de flexibiliteit hebben MYOB biedt gebruikers die kunnen kiezen om te werken op hun rekeningen in de cloud of op het bureaublad en schakelen tussen de twee.

Maar Drury zegt dat is een van de zwakke punten MYOB’s.

‘Wat deden ze onder private equity eigendom wordt niet investeren in een volledige cloud-platform. Wat ze hebben is een hybride, “zegt hij.

De feedback van gebruikers, Drury zegt, is het een ramp geweest, Hij verwees de website om reacties van diverse fora om een ​​back-up die bewering.

Scollay zegt meer dan 50% van alle nieuwe MYOB product registraties in Nieuw-Zeeland zijn voor cloud-oplossingen.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

We zijn snel waarmaken van onze visie en we zijn blij om te helpen nog meer kleine en middelgrote ondernemingen te verplaatsen naar de cloud via onze conversie diensten, “zegt hij.

MYOB maakte een uitstapje in Xero’s thuisbasis mei, het kopen van Banklink, die feeds aan banken Nieuw-Zeeland biedt, voor NZ $ 136.000.000.

Xero, ondertussen, duwt zijn eigen cloud bondaries, het aankondigen van nieuwe functionaliteit genaamd Files in Xero. Terwijl Xero enkel bestand attachments op facturen en kwitanties heeft gesteund voor een tijdje, Bestanden kunnen gebruikers hechten meerdere documenten om bijna alles in Xero voor een gemakkelijke toegang.

Bestanden kunnen worden geassocieerd met facturen, transacties, declaraties, vaste activa, contacten, grafiek van de rekeningen, bankrekeningen en manuele tijdschriften, het zegt.

Xero is niet alleen gericht MYOB de basis. Vorige week, opgewekt, een $ 180.000.000 oorlog borst te zijn Amerikaanse push uit te breiden, gericht op Intuit bijzonder.

Ondernemers die worden gebruikt om met behulp van MYOB als een business management tool zijn vaak teleurgesteld als ze verhuizen naar Xero, omdat het ontbreekt aan een groot deel van de rapportage en functionaliteit die MYOB heeft, “zegt ze.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie