Mozilla besluit tegenzin om Adobe’s DRM goed te keuren

Leuk of niet, een nieuw tijdperk van DRM begon op het internet ‘s nachts. Mozilla, de laatste grote holdout de W3C onderschreven DRM uitbreidingen bekend als Gecodeerde Media Extensions (EME), met tegenzin besloten om zijn vorige positie te keren en uit te voeren EME in de desktop-versies van Firefox.

“We hebben tot het punt waar Mozilla niet de uitvoering van de W3C-specificatie EME komen betekent dat Firefox-gebruikers om over te schakelen naar andere browsers de inhoud beperkt door DRM te kijken,” schreef Mozilla’s nieuwe CTO Andreas Gal in een blogpost.

Mozilla had liever zien dat de content-industrie af te stappen van het vergrendelen van inhoud naar een specifiek apparaat (de zogenaamde knooppunt-vergrendeling), en werkte om alternatieven te bieden.

Om de DRM-oplossing te implementeren, heeft de browser maker samen met Adobe om een ​​Content Decryption Module (CDM) te voorzien – in tegenstelling tot de rest van de codebase van Mozilla, het CDM heeft een eigen licentie. In plaats van direct het laden van het CDM, hebben Mozilla besloten om het CDM te plaatsen in een open source sandbox, en verwijderde machtigingen voor de CDM toegang tot de harde schijf of het netwerk van de gebruiker. De enige gegevens doorgegeven aan de CDM wordt decoderen DRM-verpakte gegevens, met de CDM terugkerende het frame resultaten voor weergave aan de gebruiker.

Gal zei dat de zandbak, in plaats van zorgen voor een unieke identificatiecode voor een browser, zou een ander identificatiemiddel voor elke site passeren.

“Deze-sandbox gegenereerde unieke identificatiecode kan de CDM te binden inhoud aan een enkel apparaat als de inhoud industrie dringt aan op, maar doet dit zonder onthullen meer informatie over de gebruiker of apparaat van de gebruiker,” zei hij.

Daarnaast variëren we deze unieke identifier per site (elke site wordt gepresenteerd een ander apparaat identifier) ​​maken het moeilijker om gebruikers op sites volgen met deze identifier.

Mozilla zal niet worden bundeling de CDM met Firefox, in plaats daarvan zal de browser van de CDM downloaden van Adobe en worden geactiveerd na het stellen van de gebruiker om toestemming om te draaien.

“Onze integratie met de Adobe CDM zal Firefox-gebruikers toegang krijgen tot deze inhoud terwijl het proberen om de transparantie en controle op de gebruikers binnen de grenzen van de door de content-industrie beperkingen te maximaliseren te laten”, zei Gal.

Hoewel we veel een wereld en een Web liever zonder DRM, onze gebruikers nodig hebben om toegang te krijgen tot de inhoud die zij willen.

besluit van Mozilla’s werd dichtgeslagen in een stekende berisping uitgegeven door de Electronic Frontier Foundation (EFF).

Het is officieel: de laatste holdout voor de open web is gedaald. “Zei de EFF” Geflankeerd aan alle kanten door Google, Microsoft, Opera en (het lijkt) ondersteuning en bevordering van de EME DRM-in-HTML-standaard Safari, Mozilla is te geven aan de druk van Hollywood, Netflix et al, en zal de uitvoering van haar eigen derden versie van DRM.

De EFF zegt dat DRM geen inbreuk doet voorkomen, en in plaats daarvan wordt een pijnpunt voor de browser makers.

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

“Het vermindert de veiligheid van onze apparaten, vermindert vertrouwen van de gebruiker, maakt het vinden en rapporteren van bugs juridisch riskant, fair gebruiksrechten elimineert, de concurrentie ondermijnt, bevordert de geheimhouding, en omzeilt open standaarden,” zei de EFF.

Het feit dat Mozilla, in tegenstelling tot haar missie, moest voorbereiden en ontwerpen van deze functie in het geheim, zonder de mogelijkheid om de ontwikkelaars en gebruikers die deel uitmaken van de gemeenschap te raadplegen is een indicatie van hoeveel van een tegenstrijdigheid DRM is in een pro-gebruiker open-source browser.

De EFF zegt dat de DRM geest is nu uit de fles, en dat, hoewel Mozilla gelooft dat het kan het standpunt van de industrie over DRM niet veranderen, maar het verplaatsen om het te implementeren, is het de industrie veranderd.

Het is deze herhaalde compromissen aan de behoeften van DRM advocaten door tech bedrijf na tech bedrijf dat verandert de aard van personal computing, te transformeren in een sector die wordt gedomineerd door gevestigde belangen en produceert vergrendelde apparaten, bewaakt en beheerd door iedereen, maar hun gebruikers.

De Gecodeerde Media Extensions (EM) is al gebundeld met de browsers gedistribueerd door Microsoft, Opera, Google en Apple.

De EME hebben geleid een controversiële leven vanaf hun oprichting, met Dr Jeff Jaffe, CEO van de webstandaarden lichaam W3C, zeggen in juni vorig jaar dat als DRM vervolgens werden afgewezen was er de kans dat, content-eigenaren zouden hun content van het internet te verwijderen . Ondanks de, protesten van een aantal organisaties, de W3C besloten om, onder andere EME in de specificaties.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip