Motorola Mobility te hervatten de verkoop van smartphones in China

Motorola Mobility zegt dat het op zoek is naar om te beginnen met de verkoop van smartphones weer in China volgend jaar, het aanboren van middelen moedermaatschappij van Lenovo zijn marktaandeel te vergroten.

Het zal ook andere opkomende mobiele markten zoals India en Brazilië te richten, aldus het bedrijf in een rapport van de China Daily, waarin werd opgemerkt dat de smartphone maker van de Chinese markt meer dan een jaar geleden had verlaten. Het is echter, behield zijn ontwikkeling en productie team in het land.

Motorola Mobility werd voor US $ 2910000000 overgenomen door Lenovo in januari van dit jaar, met de voormalige eigenaar Google behoud van de “overgrote meerderheid” van de patenten verwierf toen het oorspronkelijk kocht de smartphone maker in 2011. Onder de overeenkomst zal Lenovo de octrooien van de licentie Amerikaanse zoekgigant.

Motorola Mobility COO en president Rick Osterloh Lenovo’s keten middelen kanaal en het aanbod zal helpen om zijn marktaandeel op de Chinese markt. “China is de belangrijkste smartphone-markt in de wereld, dus er is geen manier voor Motorola om het te omzeilen,” Osterloh zei, maar gaf geen tijdlijn voor wanneer het zal beginnen leuren smartphones in de markt.

Hij zei alleen dat het eerste toestel klaar zal zijn “zeer binnenkort” en het bedrijf heeft als doel om te concurreren met lokale spelers Xiaomi en Huawei Technologies om marktaandeel.

Om zijn plannen te ondersteunen, Osterloh volgend jaar wees op ‘gematigde’ recruitment plannen in het land voor een aantal divisies. Hij voegde eraan toe dat het bedrijf nog steeds zijn opties in andere opkomende markten, zoals India en Brazilië, die al Lenovo-branded mobiele apparaten te voeren werd het verkennen.

Osterloh zwaaide weg suggesties van potentiële concurrentie tegen Lenovo, en merkt op dat de markt groot genoeg was voor beide bedrijven. Motorola Mobility is Brazilië de tweede grootste smartphone-leverancier met 20 procent marktaandeel, terwijl het India’s vierde grootste.

Motorola zal hevige concurrentie op de Chinese markt, die reeds met concurrenten worstelen om marktaandeel te behouden en het bereiken van duurzame groei te midden van dalende prijs-punten is overvol geconfronteerd. Gartner eerder gewaarschuwd dat de Chinese smartphone-markt werd bereikt verzadigingspunt en fabrikanten van mobiele telefoons zal het steeds moeilijk om een ​​gestage groei te handhaven.

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Mobiliteit, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen toch te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice