Mobile Device Management: gereedschap voor elke organisatie

De dagen van een strak beheerde zakelijke vloot van desktop-pc’s met een handvol van mobiele telefoons en notebooks zijn al lang voorbij, en met hen de eenvoud van beheerde, vergrendelde beelden en gecontroleerde apparaten. De huidige IT-omgeving is heel anders: flexibele, mobiele werknemers dragen notebooks overal, terwijl smartphones en tablets veranderen de manier waarop bedrijven bieden hardware aan gebruikers.

Het is een groot probleem. Gebruikers zijn het vinden van nieuwe manieren om te werken, en als je ze niet ondersteund zullen ze een manier om blokkades te vinden – het verhogen van uw risicoprofiel en het zetten van uw bedrijf in gevaar schadelijk verlies van gegevens. Maar ondanks de schijnbare chaos, is het mogelijk heel veel onder controle te houden, en toch geef je gebruikers de vrijheid die ze willen. Mobile Device Management (MDM) applicaties zijn een essentieel onderdeel van elk systeem management suite geworden, waardoor IT-beheerders de tools die ze nodig hebben om een ​​breed scala van apparaten bedienen – van Windows notebooks naar Android en iOS smartphones. Maakt niet uit wat de grootte van het bedrijf dat u uitvoert, is er een MDM-tool om uw organisatie aan te passen.

MDM voor het MKB; Kleinere bedrijven zullen cloud gehost beheer tooling het vinden van een snelle manier te behandelen Bring Your Own Device (BYOD) scenario’s, met name waar de gebruikers nodig hebben om verbinding te maken met beheerde bedrijfsmiddelen. Cloud-mail services kunnen technologieën zoals Microsoft Exchange ActiveSync (EAS) te gebruiken om het beleid te duwen om apparaten, en om ervoor te zorgen dat de apparaten in overeenstemming zijn voordat gebruikers e-mail kunnen downloaden. Met de EAS-ondersteuning ingebouwd in alle belangrijke mobiele besturingssystemen, het is een snelle en eenvoudige manier van het uitrollen van fundamentele device management beleid – de toegang tot e-mail, het instellen van wachtwoord regels, het beheren van vermogens apparaat en implementeren van hardware opslag encryptie.

Gebruikers moeten volledig worden geïnformeerd over hoe hun apparaten worden bestuurd – vooral als ze met behulp van hun eigen apparaten in een BYOD-programma.

Meer traditionele beheer tooling is beschikbaar in de cloud, ook. Met behulp van Software as a Service (SaaS) model, management tools kan gebruikt worden op basis van een abonnement, met een per gebruiker, per maand opladen plannen te laten je gewoon MDM behandelen als een operationele kosten. Cloud-based MDM tooling kan worden gecombineerd met een eigen app stores, waardoor u meer controle over de apps die uw gebruikers te installeren – en u te laten site-licenties te gebruiken met BYOD-apparaten.

Het ondersteunen van de onderneming; Grotere organisaties zullen willen MDM integreren met bestaande systemen management oplossingen. beveiligingsapparaat zal een primaire zorg zijn, net als ervoor te zorgen dat gebruikers het uitvoeren van de juiste software pakketten. Er is ook een extra voorwaarde: ervoor te zorgen dat de steun teams toegang krijgen tot informatie over het apparaat te leven (en, waar mogelijk, screen-sharing en afstandsbediening), om te helpen het apparaat passende ondersteuning. Enterprise MDM gereedschappen kunnen geven organisaties de controle over het apparaat en software-updates, met inbegrip van op afstand te configureren beveiligingscertificaten en VPN’s ook.

Hoewel MDM is een krachtig hulpmiddel, het is ook belangrijk om te beseffen dat de gebruikers zal moeten volledig worden geïnformeerd over hoe hun apparaten worden bestuurd – vooral als ze met behulp van hun eigen apparaten als onderdeel van een BYOD-programma. Zo zullen de meeste MDM oplossingen veeg apparaten volledig wanneer deprovisioning – die zal leiden gebruikers om hun persoonlijke gegevens, inclusief foto’s te verliezen. Echter, sommige – met inbegrip van RIM’s Mobile Fusion (bij het beheer van Blackberry-apparaten met BlackBerry Balance ondersteuning) – kan het werk te houden en persoonlijke gegevens te scheiden.

Zal gaan Mobile Device Management

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Bedrijven over het algemeen beginnen met het beheer van hun mobiele apparaten met behulp van Microsoft Exchange ActiveSync (EAS), die wordt ondersteund door alle belangrijke mobiele besturingssystemen. Met EAS, kunnen IT-beheerders de toegang tot e-mail, ingestelde wachtwoord regels controleren, beheren mogelijkheden inrichting en implementatie van hardware opslag encryptie.

Zodra het aantal apparaten een paar honderd overschrijdt, worden volledig uitgeruste MDM oplossingen meestal verplicht. Deze hebben in het verleden al op locatie implementaties, maar cloud-gebaseerde SaaS-oplossingen worden steeds populairder omdat ze bieden eenvoudiger schaalbaarheid en lagere kapitaalkosten.

MDM producten en diensten zijn beschikbaar van gevestigde leveranciers met verschillende achtergronden – beveiliging, beheer van infrastructuur en ondersteuning op afstand, bijvoorbeeld – evenals nieuwe, vaak cloud-gericht, spelers.

Gebieden waarvoor een volledig uitgeruste MDM oplossing zijn onder andere: mobiele OS, app en content management, toegang tot het mobiele netwerk, Wi-Fi en GPS-gegevens, hardware provisioning en ondersteuning, en veiligheidsapparaat, authenticatie en encryptie.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië