Mobiele-telefoon Fallout: Giants bail out van de hardware

Op donderdag Ericsson aangekondigd dat Flextronics, een in Singapore gevestigde contract manufacturer, zal over zijn handset fabrieken in Brazilië, Maleisië, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten nemen. Het merk Ericsson zal overleven, zal het bedrijf gewoon niet meer de telefoons zelf te maken.

De nummer 3 gsm-maker stap volgt op de hielen van twee andere recente aankondigingen.

Qualcomm was de eerste grote speler uit de handset te maken te krijgen, de aankondiging in december dat het de verkoop van zijn productie arm Kyocera. En vorige week, Motorola kondigde zijn beslissing om de mobiele telefoon productie stop te zetten in haar fabriek in Harvard, Ill., En ontslaan ongeveer 2.500 werknemers in een poging om de winst te verbeteren.

Dergelijke beslissingen zijn analisten vertrokken concluderen dat anderen zullen volgen.

Hoewel Nokia’s; (NOK) marktaandeel is klimmen, Dataquest analist Paul Dittner voorspelt dat het bedrijf een aantal aanpassingen zal maken.

Ik zou verwachten Nokia om outsourcing te doen als goed, “zei hij.” Het kan goedkoper worden uitgevoerd door een bedrijf als Flextronics.

Nokia wilde geen commentaar geven op de speculaties.

Ten minste één analist beweert dat Ericsson’s; (Ericy) outsourcing deal kan ook een effect hebben op het aantal handsets industrywide vervaardigd dit jaar.

“We zullen nog steeds steken met de prognose van 500-540,000,000 handsets verkocht, maar we zijn nu op zoek dichter bij de onderkant van de range”, aldus Dan Downey, een analist bij The Yankee Group.

De twee analisten voegde eraan toe dat de Ericsson aankondiging niet ver genoeg gaan doorzakken marktaandeel van het bedrijf te versterken.

“De meeste mensen zeggen dat het niet een groot genoeg stap om de problemen op te lossen,” zei Dittner.

Ericsson is niet helemaal uit de handset spel. Het behield zijn engineering, marketing en sales afdeling, Downey gewezen.

Veel mensen hen verwacht dat handsets helemaal sloot, “zei Downey.” Dit is een compromis van soorten.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Ericsson verlaagde haar productie arm op een moment dat zijn positie als een van de top drie fabrikanten van mobiele telefoons wordt bedreigd door Siemens, een dark horse die tot zes maanden geleden was een middle-of-the-pack speler, volgens Dataquest.

Siemens is het stimuleren van haar marktaandeel en zal naar verwachting Ericsson inhalen als de nummer 3 mobiele telefoonmaker misschien zodra twee weken vanaf nu, zei Dittner.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties