Microsoft’s MobileFusion app maakt van een iPhone in een draagbare 3D-scanner

Voorbeelden van geproduceerde modellen als voorwerp vorm [onderste rij] en getextureerde vorm [bovenste rij]. Elk model werd gemaakt tijdens ongeveer 20 seconden van het scannen op een mobiele telefoon, Microsoft Research;. Scanning voorwerpen voor gebruik in 3D printen en augmented reality kan een stuk makkelijker te krijgen – dat wil zeggen, als een smartphone app ontwikkeld door Microsoft Research ooit laat zijn laboratorium.

Microsoft Research: Het maken van de draagbare batterij langer mee door een verlaging van hun lading Microsoft Research bouwt een veilige ‘Haven’ voor het afschermen van applicaties in de cloud, ‘One Microsoft’ missie is het veranderen van Microsoft Research

De app, MobileFusion, maakt gebruik van de hardware van een smartphone en RGB camera om 3D-scans te nemen – een goedkope en toegankelijke manier voor de meeste consumenten om dergelijke beelden te verzamelen. Microsoft heeft geproduceerd eerder scanning inspanningen – de Kinect Fusion 3D-scanner en MonoFusion 3D-webcam scanner – maar beide systemen zijn niet erg mobiel en zijn afhankelijk van bepaalde hardware.

“Dit is echt over de toegankelijkheid en de alomtegenwoordigheid van 3D-scanning”, zegt Shahram Izadi, een van de belangrijkste onderzoeker bij Microsoft, die aan het project gewerkt.

De scans gegenereerd door MobileFusion zijn van een voldoende kwaliteit dat ze kunnen worden gebruikt om 3D-printen, waardoor ze zou kunnen worden gebruikt door wetenschappers in afgelegen locaties om objecten in het gebied scannen.

Het nemen van een 3D-scan gaat richten standaard camera van een smartphone op een object en te verplaatsen in een cirkel tot een 3D-model is geproduceerd.

Peter Ondruska, promovendus aan de Universiteit van Oxford, die op MobileFusion werkte tijdens een stage bij Microsoft Research, legde uit dat het systeem houdt het apparaat in 3D door het vergelijken van live-3D-gegevens met eerdere frames vastgelegd. Vervolgens wordt een proces dat bekend staat als ‘stereo matching’ meerdere dieptekaarten, die vervolgens worden samengevoegd tot een 3D mesh model on the fly te berekenen.

Volgens een onderzoeksrapport door Ondruska en collega’s bij Microsoft Research, MobileFusion is uniek omdat het niet cloud verwerking vereist, maar produceert een aangesloten 3D-model – in tegenstelling tot punt-gebaseerde 3D modellen – langs zuiver GPU en een apparaat CPU op 25GHz voor tracking en wederopbouw.

De ene grote vangst met MobileFusion is dat de onderzoekers niet hebben besloten of het toegankelijk voor het grote publiek te maken. Momenteel worden de onderzoekers proberen om ervoor te zorgen het systeem werkt met Windows Phone, Android en iPhone-apparaten, zei Microsoft Research.

Voor het onderzoek, zij hoofdzakelijk gebruikt een iPhone 6 aan te tonen dat een mobiele telefoon kan worden gebruikt om 3D-modellen te genereren, maar ook de prestaties getest op een iPhone 5 en iPhone 5s.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Braziliƫ, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Lees verder

? M2M markt stuitert terug in Braziliƫ

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent