Microsoft ups prijs op Windows Server 2012 R2 Datacenter met 28 procent

Microsoft stilletjes gepubliceerd nieuwe prijsstelling en licenties platen voor de komende Windows Server 2012 R2 product.

Het slechte nieuws: Degenen die het Datacenter versie willen gaan om de dop van 28 procent meer voor de R2-versie is dan de huidige Windows Server 2012 Datacenter release. De; Windows Server 2012 Datacenter SKU kost $ 4809, (plus extra client-licenties, apart geprijsd). De Windows Server 2012 R2 Datacenter SKU kost $ 6155, plus client-toegang licentiekosten. (Dit zijn de prijzen voor de Open NL versie, dat is de hoogste prijs volume-licentie versie.)

Prijzen voor de drie andere Windows Server 2012 R2-SKU’s blijven hetzelfde als ze zijn voor Windows Server 2012.

Hier zijn de nieuwe prijzen voor de vier Server 2012 R2 SKU’s (Datacenter, Standard, Essentials, Stichting)

Gebruikers die Microsoft Software Assurance (SA) licentiehouders en die reeds Windows Server 2012 zal niets extra om te verhuizen naar de R2-versie van het product te betalen, volgens de datasheet. Windows Server 2012-gebruikers (ongeacht of ze Software Assurance) niet nodig hebben om hun CAL’s te upgraden, ze dezelfde CAL’s kunt gebruiken op zowel Server 2012 en Server 2012 R2.

“Iedereen die niet Software Assurance heeft gekocht op hun vorige server licentie (Windows Server) zal nodig hebben om hun server licenties helemaal opnieuw als ze willen upgraden kopen”, aldus Aidan Finn, een Microsoft Valuable Professional (MVP) met een expertise in Virtual Machin e die werkt voor MicroWarehouse Ltd, een distributeur Ierse Value Added, als Technical Sales Lead. Dat is de reden waarom zakelijke gebruikers zou willen overwegen de aankoop van SA als je virtualiseren van Windows Server, ongeacht welke hypervisor je loopt als gevolg van de gastheer / VM vergunningenstelsel voor Windows Server, Finn toegevoegd.

De Datacenter Edition biedt wel gebruikers onbeperkt installaties van Windows Server op de gelicentieerde hosts, die goedkoper zijn dan licentie veel VM’s via het Windows Server 2012 R2 en Standard-edities kunnen zijn.

In feite, dat is wat Microsoft ambtenaren zeggen wanneer gevraagd over de reden voor de prijsverhoging van de Datacenter editie met R2. Ik vroeg een woordvoerder van wat er achter de 28 procent prijsstijging en kreeg deze verklaring

“Microsoft is het maken van deze veranderingen op basis van de marktomstandigheden en op basis van de totale toegenomen waarde van het product en de keuze. Bijvoorbeeld met Windows Server Standard Edition en Datacenter Edition-klanten kunnen de optie die het beste werkt voor hen, op basis van hun virtualisatie behoeften te bepalen. De datacenter Edition licentie is geoptimaliseerd voor gevirtualiseerde omgevingen, met onbeperkte virtualisatie rechten en de flexibiliteit om toe te voegen of virtuele machines over gelicentieerde servers te verplaatsen zonder het bijhouden van de telling VM op een server. en de Standard Edition is ideaal voor servers die niet sterk zal zijn gevirtualiseerde, het verstrekken van twee exemplaren per licentie. Klanten kunnen er ook voor kiezen om meerdere Standard Editions toewijzen licenties op een enkele server, met het oog op VM dichtheid te verhogen op die server. ”

Finn merkte op dat bedrijven die bereid zijn om al hun Windows Servers licentie onder SCE (Server & Cloud Inschrijving) krijg toegang tot een “easy-to-budget-for-bundel voor de particuliere (Windows Server, System Center, en nog veel meer) en openbaar cloud (alleen Azure). ”

“Bedrijven die ge├»nteresseerd zijn in de Essentials-editie zijn zullen blij zijn om te zien dat ze het kunnen virtualiseren onder de nieuwe versie van de licentie zijn”, voegde Finn.

De; vier Windows Server 2012 SKU’s, zijn Foundation (alleen beschikbaar voor OEM’s), Essentials, Standard en Datacenter. De Essentials SKU is voor kleine / middelgrote bedrijven en is beperkt tot 25 gebruikers. De Standard en Datacenter SKU’s ronden de line-up.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics