Microsoft: tegenstrijdige gegevens wetten zou kunnen gaan kosten tech bedrijven miljarden

Microsoft chief legal counsel Brad Smith (boven): “Tenzij overheden koers te veranderen en neemt een nieuwe en meer internationale aanpak, lopen we het risico confronterend een conflict van het recht op steroïden.”

Microsoft’s top advocaat: Wij worden geconfronteerd met ‘digital dark ages’ zonder Safe Harbor-oplossing, EU, VS slaan nieuwe gegevens delen pact in het werk om het toezicht bezorgdheid weg te nemen, de Verenigde Staten naar Europa: U kunt ons aanklagen als onze agentschappen uw persoonlijke gegevens misbruiken

Microsoft waarschuwt dat, tenzij de VS neemt een internationale aanpak van de overheid verzoeken om gebruikersgegevens, zal tech bedrijven een “conflict van het recht op steroïden ‘worden geconfronteerd dat miljarden zou kunnen kosten.

Het Amerikaanse Huis Judiciary Committee houdt een hoorzitting op donderdag om de lastige vraag wat er gebeurt bespreken wanneer beide landen claimen op dezelfde data – het meest waarschijnlijk wordt gehouden door een Amerikaanse tech onderneming, hetzij in een datacenter in de VS of, in toenemende mate, in het buitenland.

Microsoft’s chief legal counsel Brad Smith zal de hoorzitting van de VS nodig heeft om nieuwe internationale juridische processen trachten deze verzoeken te behandelen, in plaats van te vertrouwen op nationale wetten te vertellen.

“Tenzij overheden koers te veranderen en neemt een nieuwe en meer internationale aanpak, riskeren we confronteren een conflict van de wet op steroïden”, luidt Smith’s getuigenis.

Het bedrijf is al serveerde een minachting van het gerechtelijk bevel voor het weigeren te overhandigen de buitenlandse gegevens aan de Amerikaanse overheid.

In geschil aanhangig bij de Tweede Circuit Court of Appeals, Microsoft vecht een Amerikaanse bevel om toegang tot de gegevens die in de Ierse datacenter, wat het zegt moet worden gezocht via wederzijdse rechtshulp verdragen (MLAT).

Maar er is de druk op de Amerikaanse tech bedrijven uit andere landen ook. Apple heeft het ontwerp van de Britse onderzoeksbevoegdheden Bill, die het vreest kon dwingen om de Amerikaanse wet te overtreden bekritiseerd. Facebook, Google, Microsoft en anderen hebben ook tegen het. Evenzo Microsoft Smith wijst op een nieuwe wet in Brazilië dat Amerikaanse bedrijven dwingt de inhoud van de communicatie, zelfs indien opgeslagen in het Amerikaanse onthullen.

Amerikaanse tech bedrijven zijn de dupe van internationale wetten die de rechtshandhaving toegang tot gegevens. Zoals Gregory Nojeim, een senior counsel bij Washington groep, het Center for Democracy & Technology, gewezen: “Het volume van de vraag naar gegevens die in de Verenigde Staten van buitenlandse regeringen ver het volume van de eisen die door de Amerikaanse overschrijdt.”

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Echter, het Amerikaanse ministerie van Justitie ook bezorgd over de opkomst van de datacenters in handen van Amerikaanse bedrijven in het buitenland en wat dat betekent voor de onderzoeksfunctie mogelijkheden.

“Zelfs Amerikanen die in de Verenigde Staten woont effectief kan ervoor kiezen om hun account gegevens in het buitenland opgeslagen door het doen van niet meer dan een gewenste land in het drop-down menu op de sign-up vorm te kiezen”, luidt een verklaring van David Bitkower, principal plaatsvervangend adjunct-procureur-generaal van de strafkamer van de ministerie van Justitie.

Bitkower wijst op een aantal gevallen waarin de Stored Communications Act en toegang tot de data in het buitenland opgeslagen door een Amerikaans bedrijf de Amerikaanse autoriteiten had geholpen reageren op terreur en strafzaken.

“Behoud van het vermogen om te onderzoeken, ongeacht de fysieke locatie waar de gegevens kunnen worden opgeslagen is essentieel voor de missie en het waarborgen van de veiligheid van het Amerikaanse volk de afdeling”, zegt hij.

Microsoft’s Smith wijst erop dat artikel 43 van verordening nieuwe algemene gegevensbescherming Europa zal het illegaal om te voldoen aan een Amerikaanse rechtvaardigt dat niet is gegaan hoewel een MLAT te maken. Elke inbreuk op de wet kan leiden tot een boete van maximaal vier procent van de wereldwijde omzet van een bedrijf.

“De wiskunde is eenvoudig. Tenzij dit probleem opgelost, we hebben het over potentiële economische schade aan de tech-sector VS miljarden dollars per jaar, te beginnen in 2018,” zegt Smith.

Microsoft lijkt te zijn de voorbereiding voor deze conflicten te onopgelost blijven in de nabije toekomst, die onlangs aangekondigd twee nieuwe datacenters van Microsoft in Duitsland, die gecontroleerd worden door Deutsche Telekom en zou elk verzoek nodig om toegang te gaan door het eerder dan Microsoft.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Microsoft en het delen van gegevens