Microsoft onthult Windows Phone 7 Series

Microsoft heeft Windows Phone 7 Series, een sterk vernieuwde versie van haar oude Windows Mobile-besturingssysteem onthuld.

Mobiliteit; 4G werkt slechts de helft van de tijd in Brazilië, hardware; MWC in beeld: De top smartphones, wearables, en tabletten, veiligheid, data privacy, vertrouwen en nieuwe diensten: Waarom het gewoon zou kunnen gaan over kleine gegevens; mobiliteit; MWC, 4G, 5G. OMG: Wanneer uw smartphone rotsen, maar je netwerk zuigt

De goedkeuring van een groot deel van de gebruikersinterface van Microsoft’s Zune mediaspeler, werd Windows Phone 7 Series aangekondigd op maandag op het Mobile World Congress. Microsoft heeft voorspeld dat handsets op basis van het systeem in de winkels zal zijn tegen Kerstmis 2010.

Microsoft opperhoofd Steve Ballmer zei dat bij de lancering van Barcelona dat Microsoft was het nemen van een nieuwe aanpak met Windows Phone 7 Series in zijn betrokkenheid bij ontwikkelaars en partners.

We willen veel verschillende form factors, “zei Ballmer, eraan toevoegend dat Microsoft wilde” grotere samenhang “in implementaties verschillende fabrikanten ‘dan werd voorgesteld in eerdere versies van zijn mobiele OS.

Andy Lees, hoofd van mobiele communicatie bij Microsoft, kondigde een gemeenschappelijke kern hardware-specificatie voor Windows Phone 7-serie handsets die multitouch en versnellingsmeter mogelijkheden bevat. De basis gebruikersinterface zal ook consistent in alle apparaten zijn, zei hij.

Net als Android-telefoons, zullen alle Windows Phone 7 Series toestellen met behulp van de OS drie hardkeys hebben – te zoeken, te starten en terug. Het OS komt ook met een nieuwe mapping applicatie die automatisch overschakelt naar satelliet te bekijken wanneer de gebruiker nauw ingezoomd.

Bing zoekmogelijkheden zijn sterk ingebouwd in het OS. Een applicatie genaamd de People Hub, die ook wordt geïntegreerd, kunnen samen updates putten uit contacten over Outlook, sociale netwerken en e-maildiensten zoals Gmail en Hotmail.

Het Office Hub is de productiviteit onderdeel van Windows Phone 7 Series. Het kan de gebruiker documenten tussen de telefoon en de computer SharePoint synchroniseren. PC-synchronisatie wordt verstrekt via Zune-software, hoewel de telefoon kan synchroniseren met cloud-diensten, zonder een PC nodig is.

Microsoft heeft ook een nieuwe mobiele browser, gebaseerd op de desktop Internet Explorer code, dat gebruik maakt van wat het bedrijf noemt ‘subpixel positionering’ om webpagina’s te tonen in detail wanneer de gebruiker inzoomt.

De foto-album applicatie is uitgegroeid tot de Pictures Hub, die foto’s die op de telefoon naast die geüpload door contacten met sociale netwerken toont. Een Xbox Live-functie maakt het ook mogelijk gebruikers om online te spelen en te beheren hun spelletjes gerelateerde social networking op de telefoon.

T-Mobile, Orange, Telefonica, AT & T, Spring en Vodafone hebben allemaal inzetten voor het uitvoeren van Windows Phone 7 Series toestellen, aldus Lees. Microsoft is in het bijzonder nauw samen met AT & T en Orange op de uitvoering van het nieuwe besturingssysteem in hun telefoons, voegde hij eraan toe.

4G werkt slechts de helft van de tijd in Brazilië

MWC in beeld: De top smartphones, wearables en tablets

Data privacy, vertrouwen en nieuwe diensten: Waarom het gewoon zou kunnen gaan over kleine data

MWC, 4G, 5G. OMG: Wanneer uw smartphone rotsen, maar je netwerk zuigt