Microsoft kondigt Windows Phone 7.5

Microsoft’s smartphone-besturingssysteem, Windows Phone 7, wordt bijgewerkt naar versie 7.5. Codenaam Mango, de update is veel getrokken en zal worden rollen om bestaande toestellen in de komende weken.

Mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi te bellen ervaring, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen, mobiliteit, Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: perfect voor de nieuwe Apple iPhone

Evenals de aankondiging van een groot aantal verbeteringen en nieuwe functies voor Windows Phone 7.5, Microsoft heeft vandaag officieel aangekondigd vier nieuwe hardware partners: Fujitsu, ZTE, Acer en (nu al spraakmakende) Nokia.

ZTE heeft snel zijn eerste Windows Phone 7.5 toestel, de Tania aankondigen geweest. Dit zal een 4.3in hebben. 480-by-800-pixel scherm, een 1GHz-processor en 4 GB intern geheugen. Het zal later dit jaar worden gelanceerd in heel Europa.

Bestaande Windows Phone partners Samsung en HTC hebben ook aangekondigd nieuwe toestellen, die zal lanceren met Windows Phone 7.5.

Windows Phone 7.5 vele tweaks en nieuwe functies zijn ontworpen om de bruikbaarheid te verbeteren en zet de gebruiker in de bestuurdersstoel. Het doel van het nieuwe OS is om logische kansen te bieden waar u ook bent, zonder dat u te houden afbreken van activiteiten om apps draaien om taken uit te voeren.

Veel van de nieuwe functies moet aanwezig vanaf het begin zijn. We zijn niet zeker waarom aangepaste ringtones nog maar net boven water, bijvoorbeeld, of waarom de mogelijkheid om handsets als Wi-Fi-hotspots te gebruiken voor maximaal vijf apparaten nu pas maakt een verschijning – indien gesanctioneerd door de exploitanten. Ook de nieuwe ‘conversatie’ (of met schroefdraad) standpunten in e-mail maakt het gemakkelijk om een ​​communicatiestroom te volgen, maar waarschijnlijk had eerder aanwezig zijn geweest.

Toch is de nieuwe functies vertonen vaak een opmerkelijke mate van lateraal denken in termen van het maken smartphone gebruik intuïtiever, minder duidelijk app-afhankelijke en meer taakgericht.

Een voorbeeld is de nieuwe implementatie van gekoppelde inboxen voor e-mail.

Veel meer dan alleen een unified inbox systeem, gekoppeld inboxen kunt u inboxen in welke configuraties u wilt deelnemen, geef ze namen, en zet ze naar het Startscherm. Dit biedt vele mogelijkheden voor het houden van verschillende soorten e-mail gescheiden, toch gemakkelijk te bereiken in logische groepen.

Een vergelijkbare mate van lateraal denken wordt toegepast op de contacten met de nieuwe contactpersoon groepen beschikken over het aanbieden van een hoge mate van flexibiliteit. Eens gemaakt, kunnen groepen worden vastgemaakt aan het startscherm, waar het is gemakkelijk om bericht een groep massaal via SMS, IM of e-mail.

Groep tegels weer te geven live data, dus status updates naar beneden naar het Startscherm worden getrokken, waardoor u gemakkelijker in contact te komen met informatie aan te houden. Het potentieel hier in zowel de zakelijke als sociale contexten is verreikend.

Sommige van de veranderingen in de Office Hub moeten zakelijke gebruikers tevreden stellen. De mobiele versies van Word, Excel en PowerPoint zijn onder meer functies, en er zijn een paar sjablonen voor Word en Excel te helpen met on-device document creatie.

Zakelijke gebruikers kunnen ook de geheel nieuwe Local Scout functie. Dit is een online dienst die informatie verzamelt over de omgeving, te verdelen over vier ruiten – ‘eten + drinken’, ‘zie + do’, ‘shop’ en de ‘highlights’; U kunt afzonderlijke Local Scout resultaten aan de start pin. scherm voor snelle toegang later.

Zakenreizigers kunnen bestemmingen onderzoek en gegevens over hen gemakkelijk om de hand op het scherm Start. Echter, toen we dit voor onze lokale omgeving geprobeerd, de zoektocht vond pubs die niet meer in gebruik waren. Een service is alleen zo goed als de data achter de rug.

Dit niveau van integratie strekt zich uit tot toepassingen ook, zodat ontwikkelaars kunnen werken om hun apps te laten zien waar ze de huidige taken van belang zijn. Bijvoorbeeld, als u Local Scout gebruiken om een ​​eetcafe identificeren en een app die je hebt gedownload biedt een table boeking service, kunt u door ruiten scrollen om een ​​reservering te maken via de app.

Social networking krijgt meer inzicht in Windows Phone 7.5 ook. Facebook en Windows Live werden geïntegreerd in Windows Phone 7, maar Twitter en LinkedIn nu ook standaard ondersteund. Om overbelasting te voorkomen, kunt u beslissen welke social networking rekening updates worden getoond, en welke verborgen moeten zijn.

Er zijn veel nieuwe of verbeterde functies die speciaal zijn gericht op zakelijke gebruikers. Ondersteuning voor IRM (Information Rights Management) is nu in Outlook e-mail en Office Mobile-documenten. Dit zal helpen bij de bescherming van gevoelige informatie in zakelijke omgevingen.

Gebruikers van Office 365 zal, later dit jaar, in staat zijn om de Microsoft Lync Mobile app te gebruiken. Microsoft zegt dat dit zal presence-informatie, IM-sessies waaronder multi-party-chat, mensen zoeken en conferentiegesprekken functies bieden.

En bedrijven die applicaties op maat voor intern gebruik door werknemers te ontwikkelen kan uitdelen aan de Applications Marketplace. Deze zijn verborgen voor het grote publiek, maar beschikbaar via een deep-link-URL.

Er zijn veel meer verbeteringen, tweaks en nieuwe mogelijkheden te vinden in Windows Phone 7.5, van verbeterde Startscherm mogelijkheid om verbeterde Xbox LIVE-services. Menu’s zijn opties toegevoegd in veel gevallen, en hoewel veel van de veranderingen zijn klein, elk we hebben ontdekt en biedt een incrementele usability verbeteringen.

Gewoon om twee kleine voorbeelden te geven: de back-knop ingedrukt te houden onder het scherm kunt u schakelen tussen geopende apps, en een nieuwe muziek-bedieningspaneel zakt als je de zijkant gemonteerde volume bar in een app te raken.

Microsoft heeft de fundamenten van Windows Phone 7 bewaard voor deze update, maar heeft veel veranderingen onder de oppervlakte gemaakt. Of het nu meer ontwikkelaars aan te trekken om de 30.000-plus apps vergroten die momenteel beschikbaar zijn en neemt het marktaandeel van rivaal, meer populaire, mobiele besturingssystemen valt nog te bezien.

Sandra Vogel

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Hands-on met de Plantronics BackBeat GO 3 en Voyager 5200 headsets: Perfect voor de nieuwe Apple iPhone