Microsoft is op een zoektocht naar meer van zijn cloud-diensten verhuizen naar Azure

Op alle Microsoft inkomens dag worden Wall Street-analisten vrijwel geheel gericht op de Microsoft’s cloud. Daarom is het een goed moment om te proberen te definiëren weer wat Microsoft betekent wanneer het zegt “cloud.”

Microsoft Azure Australische lanceren hosting regio; Defense gigantische sloten Microsoft’s cloud citeren Patriot Act angsten; Ja, de Amerikaanse autoriteiten kunnen bespioneren cloud data EU. Hier is hoe

Op het bedrijf kwartaalcijfers gesprekken, Microsoft ambtenaren praten veel over ‘de intelligente cloud. ” In dat emmer, Microsoft omvat inkomsten uit Azure (public cloud), private en hybride server-producten en diensten. Deze bak is grotendeels producten en diensten onder de Cloud & Enterprise domein, waarvan vele technisch niet helemaal zijn cloud, zoals Windows Server, SQL Server, System Center, Azure en Enterprise Services.

In het fiscale derde kwartaal van 2016, Microsoft execs zei zijn intelligent cloud segment hit $ 6100000000, een stijging van 3,3 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. (The Office 365 consumenten- en zakelijke diensten zijn niet inbegrepen op alle in de intelligente cloud nummer, ze zijn in het kader van de productiviteit en bedrijfsprocessen.)

De “commerciële cloud” – het deel van de activiteiten van Microsoft dat ambtenaren verwachten collectief raakte een 20000000000 $ jaarlijkse run rate tijdens Microsoft’s fiscale 2018, inclusief inkomsten uit Azure, zijn Office 365 zakelijke dienstverlening (Exchange Online, SharePoint Online, Skype for Business online); Dynamics CRM online en de Enterprise Mobility Suite (EMS). Geen lokale server, cloud hosting of andere adviesdiensten zijn in deze emmer.

Met ingang van het fiscale derde kwartaal van 2016, Microsoft functionarissen zeiden dat het bedrijf de commerciële cloud run rate was op $ 10 miljard per jaar. Ambtenaren herhaalde vandaag dat het bedrijf ligt op schema om haar 20000000000 $ run rate doel te raken.

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, niet alles in de commerciële cloud emmer draait op Azure. Een aantal van de eigen diensten van Microsoft – waaronder Office 365 zaken, Office 365 van de consument, Bing en de Xbox Live – zijn niet uitgevoerd op de Azure cloud backbone. Ze zijn nog steeds draaien op hun eigen aangepaste stacks en datacenters.

Bepaalde, nieuwere stukken van een aantal van deze diensten, zoals de Azure Active Directory-service in het hart van Office 365 en een aantal van de nieuwere, complementaire Xbox Live-diensten worden op Azure gehost. Maar de kern van Bing, Office 365 commerciële en Consumer aanbod en Xbox Live-services worden niet gehost op Azure.

Dit kan echter niet het geval voor altijd zijn, als Microsoft het management heeft zijn weg. Er is een plan in de plaats voor alle belangrijke diensten van Microsoft’s te verplaatsen om te draaien op Azure.

We wisten al dat Microsoft’s lange termijn plan, eerst besproken in 2011, zo niet eerder, was om Office 365 te verhuizen naar Azure. Maar van wat ik had gezegd, waren er een aantal Microsoft-services zoals Bing en de Xbox Live die waarschijnlijk nooit zou verhuizen naar Azure, zoals ze werden beschouwd als “erfenis.” Er was geen business case voor ze te verplaatsen naar Azure, kreeg ik te horen.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Het schijnt dat denken veranderd. Ik vond onlangs een vacature op de site van Microsoft dat aangeeft dat er een initiatief binnen het bedrijf om al deze diensten via Azure brengen. Microsoft maakt gebruik van het woord “cloudoptimal” betekent “alle diensten van Microsoft’s draaien het beste op Azure en Azure wordt beste cloud ter wereld.

Hier is de beschrijving van het plan van de onderneming volgens een recente Cloud & Enterprise unit vacature

Vandaag Microsoft levert honderden verschillende online diensten, van advertenties tot Xbox Live, van Bing naar O365, en nog veel meer. Sommigen van hen draaien op Azure vandaag, sommigen op de automatische piloot, en sommigen op hun eigen legacy datacenter stacks. Dit bedrijf is het transformeren. Ze zijn allemaal verhuizen naar Azure.

Ik ben nog een beetje twijfelachtig “alle” werkelijk betekent “all. Ik vraag me af of het betekent gewoon” alle nieuwe premium diensten. “Met andere woorden, misschien is het gewoon de nieuwe kunstmatige intelligentie / Bing, internet van de dingen en business analytics services CEO Satya Nadella is zo hyped over dat Microsoft zal garanderen zal draaien op Azure van de get-go.

Ik vroeg Microsoft ambtenaren of ze zouden ingaan op het werk post en werd verteld door een woordvoerder dat niemand zou reageren.

Ik had een kans om Chris Suh, Microsoft’s General Manager vragen van investor relations van vandaag, of Microsoft’s plan om meer van zijn cloud-diensten te verplaatsen om te draaien op Azure kan een deel van de reden voor het bedrijfsresultaat daling van het intelligente cloud-segment met 14 zijn procent, tot $ 2190000000, in het derde kwartaal.

Suh zei dat een deel van de reden voor de winst dalen van intelligente cloud is omdat cloud services lagere marges dan on-premise software en Azure groei overtreft de groei van Microsoft’s traditionele software licentie business. Hij zei dat het verplaatsen van meer diensten aan Azure is een deel van de groei van de operationele kosten van het segment, maar “is geen materiële driver” op dit punt.

Het is ook vermeldenswaard dat het verplaatsen van meer Microsoft first-party diensten aan Azure zal geen invloed op de onderneming commerciële cloud run rate, omdat Microsoft geen inkomsten te genereren uit het gebruik van Azure haar business units ‘.

Voor Microsoft is er een uitbetaling langere termijn voor het verplaatsen van meer van zijn cloud-diensten aan Azure. Door het hebben van een gemeenschappelijk cloud back-end die ten grondslag liggen zijn talloze bestaande en nieuwe diensten, moet Microsoft in staat zijn om besparingen in hardware aankopen, alsmede software en service te bereiken als gevolg van gedeelde infrastructuur – althans in theorie.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie