Meer Australische bedrijven gebruik maken van de cloud voor gevoelige gegevens: Intel Beveiliging

laatste onderzoek Intel Security is gebleken dat 76 procent van de Australische bedrijven zijn met behulp van cloud-diensten, met 78 procent van deze organisaties te gebruiken om gevoelige gegevens op te slaan.

Bij het samenstellen van Australische bedrijf Attitudes naar Cloud Adoptie en Sensitive Data Management, Intel Beveiliging ondervraagde 452 senior business leiders in het land om een ​​momentopname van de opname van cloud-diensten en het beheer van hun gevoelige data in de cloud te krijgen.

Meer dan de helft van de 19 procent die niet gebruik maken van de cloud zei dat ze van plan zijn om het te gebruiken, met Intel Beveiliging zeggen dat de toekomst is op weg naar een cloud-gebaseerde omgeving.

“We zijn echt verhuizen naar een wereld waar het gebruik van cloud-diensten bijna universeel zal zijn … die niet nu van plan bent om in de nabije toekomst”, Joel Camissar, directeur van de Service Provider Intel Security, MSP en Cloud Zakelijk voor Azië-Pacific, gezegd.

Camissar zei dat dit ook op de voorgrond bezorgdheid over de veiligheid niet eerder aan gedacht, zoals de off-site hosting van gevoelige gegevens gebracht.

Volgens het onderzoek, persoonlijk identificeerbare informatie – zoals fiscale dossier nummers, thuis en e-mailadressen en geboortedata – is het grootste type gegevens worden opgeslagen in de cloud, met 70 procent van de respondenten de toelating van dit was het geval in hun organisatie.

Van de ondervraagden, 64 procent zei dat hun bedrijf de eigen documentatie van processen en procedures werden opgeslagen in de cloud; 48 procent winkelnetwerk wachtwoorden in de cloud, en 48 procent op te slaan concurrerende gegevens, zoals marktanalyse of informatie van concurrenten.

Camissar zei de respondenten uit grotere bedrijven had minder zicht over welke informatie wordt opgeslagen in de cloud.

“Australische organisaties zetten cloud eerste, en veiligheid en privacy tweede – of de laatste,” zei Camissar.

Van de 76 procent gebruik van de cloud, de hoogste aandacht voor hen te kiezen voor een cloud service provider was robuustheid of de continuïteit van de dienstverlening.

Het onderzoek, uitgevoerd door Sydney gevestigde StollzNow Research uitgevoerd, bleek dat 52 procent van de cloud-gebruik bedrijven niet uitvoeren van een risicobeoordeling of instelling van een Service Level Agreement vóór de ondertekening op de stippellijn met de gekozen provider, terwijl 44 procent dat niet deden rekening houden met de locatie van de cloud-infrastructuur, en 37 procent niet te controleren of de aanbieder aan de in de Australische Privacy Act vastgestelde normen.

Uit het onderzoek blijkt dat aan de overkant van Australische bedrijven, Dropbox is de meest voorkomende file transfer platform gebruikt, beweert 47 procent van het marktaandeel, gevolgd door Microsoft Onedrive, met 41 procent, en Google Drive, op 35 procent.

Als het gaat om datalekken, Australische bedrijven zijn het meest bezorgd over het risico van beschadiging van hun reputatie en minder kans bezorgd over de financiële sancties te zijn. Intel Veiligheid voerde een vergelijkbaar onderzoek in 2013, waaruit bleek dat 50 procent van de respondenten waren meer bezig met de mogelijke financiële gevolgen die een inbreuk zou hebben op de organisatie, in tegenstelling tot de 2016 cijfer van 33 procent.

Uit het onderzoek blijkt ook een toename in het bedrijfsleven zwijgen over datalekken sinds 2013, met 26 procent van de organisaties iedereen die ze hebben een inbreuk ervaren, in vergelijking met 18 procent drie jaar geleden niet te vertellen.

Organisaties momenteel niet hoeven te onthullen dat zij een inbreuk hebben meegemaakt.

Shadow procureur-generaal Mark Dreyfus vertelde de website vorige maand dat zou de oppositiepartij wint de komende federale verkiezingen, zou het te verplaatsen naar de vastgelopen inbreuk kennisgeving wetten aangenomen te krijgen.

Australië is op dit moment geen inbreuk kennisgeving wetten, ondanks de gemengde parlementaire commissie voor inlichtingen- en veiligheidsdiensten te bevelen in februari 2015 dat Australië hebben dergelijke wetten in de plaats voor het einde van 2015, voorafgaand aan de implementatie van de data-retentie wetten die de Arbeid gestemd te introduceren.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Vorige maand, online classifieds site Gumtree Australië toegegeven het was gehackt, waarin wordt bepaald dat e-mailadressen, namen van contactpersonen en telefoonnummers werden benaderd in de bres. Ondanks het nemen van een week om rekeninghouders te vertellen, Gumtree volgehouden dat de wachtwoorden van gebruikers niet waren verkregen door hackers.

Australische warenhuis David Jones onthuld in oktober van dat klantgegevens zijn gestolen als gevolg van haar website gehackt op 25 september 2015.

De retailgigant zei dat geen enkele klant credit card informatie, financiële informatie of wachtwoorden werden gestolen, omdat het geen credit card informatie of financiële informatie op haar website op te slaan, maar zei dat de klant gegevens die werden gestolen waren namen, e-mailadressen, bestelinformatie en postadressen.

De breuk kwam een ​​dag na de Australian korting homewares keten Kmart bleek dat het ook had ervaren een breuk. De Wesfarmers-owned bedrijf zei geen enkele klant creditcard of andere betalingsgegevens waren aangetast, maar de namen van de klant, e-mailadressen, adressen, telefoonnummers, en product aankoopgegevens had benaderd geweest bij de “externe privacy schending ‘die zich in de vroege September.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie