LinkedIn percelen meer punten voor Economische Graph, talent product roadmaps

SAN FRANCISCO — Twee mensen sluiten LinkedIn per seconde, het voeden van LinkedIn’s doel om profielen die de gehele wereldwijde personeelsbestand te verzamelen.

Meer over LinkedIn

Microsoft koopt LinkedIn voor $ 26200000000; Microsoft’s $ 26200000000 bet voorbode van toepassing op de mens hulpbronnen move; Indeed job search zal LinkedIn zoeken inhalen binnenkort volgens melden; Nu kunt u zien of uw LinkedIn-account was gevangen in 2012 hack; LinkedIn verplettert Q1 winst, aandelen pop op een sterke begeleiding

Maar terwijl de professionele sociale netwerk van de vice-president van talent oplossingen, Wade Burgess, terug te vinden op deze statistiek met trots, gaf toe dat hij het voedt een uitdaging voor recruiters: het vinden van de juiste persoon voor de juiste baan op het juiste moment.

LinkedIn’s visie is om economische kansen voor elk lid van het wereldwijde personeelsbestand te creëren, “zei Burgess.” Ik kan niet denken aan een voertuig dat mensen meer dan economische kansen machtigt.

Burgess in grote lijnen geschetst werven product roadmap van LinkedIn voor het volgende jaar tijdens de vijfde jaarlijkse LinkedIn Talent Connect top op dinsdag, die ongeveer 4000 deelnemers trok uit 28 landen.

LinkedIn CEO Jeff Weiner benadrukte talent is de sociale media merk “de belangrijkste bedrijfsactiviteit.”

LinkedIn verbindt talent en kansen, volgens Burgess, op grote schaal via het sociale netwerk van de zich ontwikkelende economische grafiek, die hij omschreven als “een digitaal in kaart brengen van de wereldeconomie.”

De grafiek groeit met elke nieuwe profiel voor particulieren en bedrijven, dat staat op meer dan 313 miljoen en tellen. LinkedIn ook gastheren nu profielen voor meer dan 25.000 scholen met 3000000000 aantekeningen aangemeld en “miljarden” van updates geplaatst.

Burgess herhaalde LinkedIn’s doel om profielen voor 3000000000 werknemers wereldwijd te behouden, aan te dringen dat de economische grafiek kon veranderen hoe de wereld werkt. Later voegde eraan toe dat “de functie van IT” in relatie tot CIO’s en CTO’s steeds meer invloed.

Pat Wadors, vice-president van de wereldwijde talent organisatie op LinkedIn, raakte op de feedback die ze heeft gekregen van vele HR-managers worstelen met een terugkerend probleem van het proberen om steeds veranderende vaardigheden te begrijpen.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Weiner acknolwedged omgaan met veranderende vaardigheden kunnen consumeren, maar hij waarschuwde niet te laten ego in de weg van het wervingsproces.

Het gaat niet over het verkopen. Het is niet een verkoopproces, “Weiner adviseerde over werving.” Voor mij, het gaat over de pasvorm. Mensen kunnen zo gericht op een resultaat dat ze het zicht van de reden waarom ze het hebben van die gesprekken te beginnen met verliezen worden.

De economische grafiek blijft een work in progress zijn. Burgess bood een kijkje in wat de Mountain View, Californië gevestigde bedrijf is van plan om zijn talent acquisitie userbase tot en met 2015, te beginnen met het bouwen van een real-time data visualisatie tool voor het zoeken en prioriteren van sollicitanten.

LinkedIn is ook het besturen van een nieuwe zoekopdracht ervaren om patronen, zoals de top scholen waaruit dat een bedrijf heeft de neiging om te werven en medewerkers die in contact voordat hij de zaken waren ter plaatse. Burgess drong deze mensen hebben veel meer kans om te reageren op InMail, LinkedIn’s versie van direct messaging, onder andere kenmerken, die Burgess geponeerd zal zorgen voor een betere pasvorm op de lange termijn.

Deze verbeteringen zijn gepland om beschikbaar te zijn in de eerste helft van 2015.

Historisch gezien, Burgess gepostuleerd, LinkedIn geholpen recruiters vinden mensen die een goed geschikt voor een bepaalde job rol. “Wat we nu doen is het vinden van mensen die een goede pasvorm voor uw bedrijf,” vervolgde hij.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië