LinkedIn opent Pinot om meer ontwikkelaars een voorproefje te geven

LinkedIn is open source een van zijn nieuwere big data producten vervaardigd in huis in een verhuizing naar ontwikkelaars verzadigen.

Meer over LinkedIn

Microsoft koopt LinkedIn voor $ 26200000000; Microsoft’s $ 26200000000 bet voorbode van toepassing op de mens hulpbronnen move; Indeed job search zal LinkedIn zoeken inhalen binnenkort volgens melden; Nu kunt u zien of uw LinkedIn-account was gevangen in 2012 hack; LinkedIn verplettert Q1 winst, aandelen pop op een sterke begeleiding

Pinot werd voor het eerst ontkurkt afgelopen herfst als het sociale netwerk van de nieuwe web-scale real-time analytics engine.

Het cultiveren voor ongeveer twee jaar, is Pinot ontworpen voor het monitoren, beheren en gebruik te maken van grote hoeveelheden big data gegenereerd door meerdere producten over LinkedIn ontluikende imperium van de professionele sociale en digitale uitgeefproducten.

“Pinot werd geboren als een antwoord op onze problemen”, schreef LinkedIn engineer Praveen Neppalli Naga op het moment.

Pinot dient nu als de data analytics basis voor ten minste 25 producten binnen het LinkedIn-portfolio, waaronder populaire functies zoals “die mijn profiel” en “die Mijn berichten.

Sinds september heeft Pinot de belangstelling van veel gewekt “consument internet bedrijven”, aldus Kishore Gopalakrishna, een software engineer gespecialiseerd in data-infrastructuur op LinkedIn.

Gopalakrishna uitgewerkt in een blogpost op woensdag dat deze andere niet nader genoemde organisaties met een “vergelijkbare behoeften ‘, zoals LinkedIn kunnen profiteren van de steun Pinot voor kraken real-time analytics op grote schaal.

Voor zover LinkedIn gaat, die behoeften voorheen opgenomen drummen neer responstijden tot sub-seconden, in de buurt van real-time data verfrissend en een systeem dat nog steeds kunnen dienen up-gegevens op basis van inzichten, zelfs als de hardware naar beneden gaat.

Maar gifting Pinot aan de open source community is niet per se een daad van pure vrijgevigheid als Gopalakrishna een paar voordelen voor LinkedIn in de deal erkend als goed.

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

“Open inkoop is een win-win situatie”, zei Gopalakrishna, en merkt op LinkedIn beiden profiteert van verdere bijdragen door anderen in de open source gemeenschap, evenals het aantrekken van meer top engineer talent om zijn platform.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip