Lenovo’s laptops schudden dingen op de CES

Lenovo is overal in Azië en de ThinkPad is een bedrijf icoon, maar het werkt nog steeds aan het inbreken in de overvolle markt van de consument in de VS nu het bedrijf wordt steeds creatiever. Om een ​​sprong op de concurrentie te krijgen, aan de vooravond van de Consumer Electronics Show, Lenovo kondigde een aantal nieuwe en bijgewerkte pc’s, waaronder een nieuwe laptop te bouwen tot een tablet, de eerste ARM-gebaseerde ‘smartbook’, een touchscreen netbook en lager geprijsde ThinkPads met AMD-processors.

Lees – Engadget, lezen – Liliputing; lezen – Technologizer

De Lenovo IdeaPad U1 is zowel laptop en tablet. (Credit: Lenovo)

De IdeaPad U1 is een hybride notebook met een afneembare 11,6-inch display. Om dit te laten werken, Lenovo inclusief twee processoren en twee verschillende besturingssystemen. Wanneer u het gebruikt als een conventionele notebook, is een Intel ultra low-voltage (ULV) chip en Microsoft Windows 7 maakt gebruik Wanneer u het scherm als een apart resistieve multitouch tablet te gebruiken, zal een Qualcomm Snapdragon ARM-gebaseerde processor een Linux gebaseerde OS (meer daarover hieronder). Lenovo zei dat speciale software maakt het gemakkelijk om te schakelen tussen de twee modi binnen een paar seconden. Ik neem een ​​kijkje op de IdeaPad U1 krijgen later vandaag, maar een paar sites hebben een aantal impressies van een vroege versie (links onder) geplaatst. De IdeaPad U1 zal beschikbaar 1 juni 2010 zijn vanaf ongeveer $ 1.000.

Sommige eerste indrukken van de IdeaPad U1

De IdeaPad U1 is niet de enige nieuwe Lenovo laptop die is het nemen van de wapens. In november, Qualcomm gemorst de bonen op een Lenovo smartbook met behulp van de Snapdragon processor, en Lenovo maakte het officieel eerder deze week. De Skylight heeft een 10,1-inch display, 1GHz Snapdragon processor en 20 GB flash-geheugen (aangevuld met 2 GB online opslag). Totdat Microsoft beslist om de haven Windows ARM, zal smartbooks doen met alternatieven op basis van Linux, Windows CE, of eventueel Google Chrome OS. In dit geval, Lenovo gebruikt een Linux-gebaseerde omgeving die vergelijkbaar kijkt naar Intel’s Moblin met verscheidene grote panelen die snelle toegang tot veelgebruikte apps, zoals surfen op het web te bieden (Firefox met Flash 10 ondersteuning), e-mail en foto’s, maar ook als services. Het zal komen met 18 van deze widgets onder andere voor sites zoals YouTube, Facebook, Twitter, Amazon MP3-winkel en Roxio CinemaNow. Hetzelfde Skylight OS is gebruik op de IdeaPad U1 wanneer het tablet-modus.

Lenovo Skylight de eerste ARM smartbook. (Credit: Lenovo)

De voordelen van de Skylight zijn dat het weegt minder dan twee pond en volgens Lenovo, zal 10 uur levensduur van de batterij (het ontwerp is zeer aantrekkelijk ook) te hebben. De nadelen zijn dat het niet waarschijnlijk is om de prestaties van netbooks te passen en is niet compatibel met Windows-software (hardware ondersteuning is een groot vraagteken ook). De Skylight zal rechtstreeks worden verkocht van Lenovo en via AT & T in april beginnen bij $ 499. Ongetwijfeld AT & T zal de hardware verkopen voor minder met een draadloze contract, maar de prijs is nog steeds een verre schreeuw van de sub- $ 200 prijzen voorspeld door bedrijven die het ontwerp en de verkoop van ARM-gebaseerde processoren. De Skylight is de eerste van wat ik verwacht zullen verschillende nieuwe smartbooks aangekondigd op de CES. Bij sommige vroege Intel Pinetrail netbooks te dicht bij 10 uur batterijduur, tegen lagere prijzen, het zal interessant zijn om te zien of deze vroege smartbooks zal verkopen.

Hands-on dekking van de Lenovo Skylight

De IdeaPad S10-3t netbook heeft een converteerbare multitouch-scherm. (Credit: Lenovo)

Lees – Engadget, lezen – Wired, lezen – Laptopmag

Blijkbaar Lenovo houdt hybriden omdat de nieuwste versie van zijn IdeaPad S10 is ook een kruising tussen twee producten, in dit geval een netbook en een convertible tablet. Zover ik kan vertellen het IdeaPad S10-3t is de industrie de eerste 10,1-inch netbook met een capacitief touchscreen display, dat draait en plooien plat om te lezen of rechtstreeks met het scherm met multitouch. De IdeaPad S10-3t is momenteel de scheepvaart en begint bij $ 549 met een 1,66 GHz Atom N450, 1GB geheugen, een 160GB harde schijf en Windows 7 Starter Edition. Lenovo heeft ook een versie zonder touchscreen de IdeaPad S10-3, welk begin op $ 369 met dezelfde configuratie, maar met een grotere batterij. De IdeaPad S10-3t is een voorbeeld van een trend naar goedkopere touchscreen-pc’s die begon met de release van Windows 7 in oktober. Ik verwacht dat anderen van HP, Toshiba en anderen te zien op de CES deze week.

Eerste indrukken van de IdeaPad S10-3t

In een pauze, Lenovo kondigde twee ThinkPads dat AMD dual-core processors zullen gebruiken. De eerste, de ThinkPad X100e, is Lenovo’s eerste business ultraportable onder de $ 500, maar tegen die prijs de specs zijn een verre schreeuw van die van de populaire X-serie ultraportables zoals de ThinkPad X200 en X301. De X100e is nu verkrijgbaar vanaf $ 449 met een 11,6-inch scherm, 1,60 AMD Athlon Neo MV-40 single-core processor, 1 GB geheugen, ATI Radeon HD 3200 graphics en een 160GB harde schijf. Dat klinkt meer als een netbook dan een notebook voor mij, maar het moet de ThinkPad publiek te verbreden. De tweede AMD-gebaseerde ThinkPad is onderdeel van een nieuwe Edge lijn ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. De ThinkPad Edge 13 is nu verkrijgbaar vanaf $ 579 met een 13,3-inch scherm (1366×768), 1.50GHz AMD Athlon Neo X2 L325 dual-core processor, 2 GB geheugen, ATI Radeon HD 3200 geïntegreerde graphics en een 250GB harde schijf. Andere versies zullen sneller AMD Turion of Intel Core 2 Duo-processors, met inbegrip van de ThinkPad Edge 14 en Edge 15 modellen, verkrijgbaar in medio 2010 te hebben. De ThinkPad Edge serie is anders buiten, maar ook binnen. In tegenstelling tot de matzwarte ThinkPads, de Edge lijn heeft een zilveren rand en is ook verkrijgbaar in glossy rug of helder rood.

Deze meer nieuwe laptops zijn steeds de meeste aandacht, maar Lenovo kondigde ook een aantal andere nieuwe consument laptops en desktops, maar ook updates van de bestaande ThinkPads. Veel van deze zal gebruik maken van Intel’s Westmere-processors, die het bedrijf uiteindelijk zal aankondigen tijdens een persevenement morgen (7 januari) te maken. Of al deze nieuwe producten zal Lenovo helpen in het oog van de consument nog te bezien (al Lenovo zegt dat sommige Best Buy winkels zullen dragen de ThinkPad Edge 14). Maar je moet Lenovo krediet te geven voor het schudden van dingen, en ik kijk uit naar het testen van al deze vanaf deze week.

Lees – Vast; lezen – Engadget

Hardware; Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, hardware, Lenovo bloats up Android met Microsoft Office en Skype, pc’s;? Lenovo blijft positief ondanks 6 procent 1Q17 omzetdaling; mobiliteit; Moto Z Force Droid Edition beoordeling: Shatterproof vertoning, batterij te duren, en functioneel modulair ontwerp

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Lenovo bloats up Android met Microsoft Office en Skype

? Lenovo blijft positief ondanks 6 procent 1Q17 omzetdaling

Moto Droid Z Force Edition beoordeling: Shatterproof vertoning, batterij te duren, en functioneel modulair ontwerp