Larry Ellison heeft niet het gebouw verlaten. Voor het belang van Oracle’s, misschien moet hij

De enige manier waarop ik ooit gedacht Larry Ellison zou verlaten Oracle ‘s boardroom zou zijn in een lijkwagen. Op zijn grafsteen, gemaakt van de fijnste Carrara marmer met platina brieven, zou het iets als ‘Larry’ Oracle ‘Ellison, opgericht 1977, gesloten 2047. “gelezen Ik bedoel, serieus: In een industrie vol control freaks, Ellison is de platonische ideaal van ijzeren vuist controle.

Oracle’s Ellison treedt af als CEO als Hurd, Catz overnemen; Oracle eindigt fiscaal 2014 op een zure noot als Q4 schommels een miss; Oracle voltooit $ 5300000000 overname van Micros Systems; Oregon klaagt Oracle via mislukte gezondheidszorg uitwisseling; Zoals DBMS oorlogen blijven , PostgreSQL toont de meeste momentum

Dus, wat is dit;? Larry Ellison, is aftreden van de CEO slot, en af ​​te voeren uit om co-CEO Mark Hurd en Safra Catz !? Onvoorstelbaar!

Bij nadere beschouwing, ondenkbaar betekent niet wat je denkt dat het betekent. Ja, Ellison zei wel dat hij aftreden als CEO, maar in volle zei hij

Dus, het lijkt erop dat Ellison misschien niet als hands-on nu al een tijdje. De tekenen zijn er geweest. Naast, het kopen van een Hawaiiaanse eiland, cameoing als zichzelf in Iron Man 2, en het opzetten van een geheime vulkanische hol – nee, wacht, dat was Ernst Blofeld in de James Bond-film You Only Live Twice -; Ellison overgeslagen waardoor de keynote op zijn eigen conferentie om naar te kijken zijn America’s Cup team te winnen.

Dit is niet het werk gedreven Ellison van een zelfs een paar jaar geleden. Still, co-CEO Catz benadrukte dat “Ik wil alleen maar om ervoor te zorgen dat we zijn heel, heel duidelijk. Er is eigenlijk geen veranderingen, geen significante veranderingen rechts, ik wil gewoon wat te verduidelijken, geen veranderingen.”

OK, OK, krijgen we het. Larry is misschien niet de CEO zijn, maar hij is nog steeds de man.

Misschien moet er een aantal wijzigingen, dat wel. True, Ellison, als voorzitter en CTO, zal nog steeds het rijden product engineering en dreigend would-be concurrenten als SAP en een groot aantal cloud bedrijven. Tegelijkertijd zal Catz blijven directe activiteiten, terwijl Hurd verzorgt de verkoop. Naast de verplichte grap van de moeilijkheden van het beheer van Catz Hurding, zal Oracle waarschijnlijk doorgaan op de huidige weg.

Dat is geen goed nieuws.

Achter het voorpaginanieuws van Ellison niet langer de CEO, heeft Oracle bleef zijn verdiencapaciteit ramingen in vijf missen van de laatste zeven kwartalen. In het bijzonder kan Oracle’s cloud business te groeien, maar het is niet snel genoeg groeit.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Ik zie bedrijven die, na te zijn opgesloten in Oracle’s databases, het vermijden van het gaan onderaan een vergelijkbare weg met Oracle’s cloud aanbod. Sommigen van hen kunnen ook herinneren Ellison te vragen bij Oracle OpenWorld in 2008, “What the hell is cloud computing? ‘En, het beantwoorden van,’ Ik bedoel, het is eigenlijk gewoon compleet onzin.

Dat betekent niet vertrouwen inspireren.

Als Oracle wil blijven een dominante speler is het misschien tijd voor Ellison om echt met pensioen te zijn …

Oh, wie ben ik gek ?! Hij mag dan 70 zijn en hij kon terugtrekken in spatten in een pool van goud ala Dagobert Duck, maar hoewel zijn titel kan veranderen, dit is Larry Ellison we het over hebben. Als puntje bij paaltje komt op een belangrijke beslissing, hij nog steeds aan de ene de touwtjes zijn.

 verhalen

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek