Jury houdt lijn op schadevergoeding in geval van Apple

Juryleden hebben de lijn op zijn $ US119.6 miljoen ($ A129.4 miljoen) schadevergoeding toe te kennen aan Apple gehouden in haar laatste patent strijd met smartphone rivaal Samsung in Silicon Valley.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

Juryleden die door de rechter gevraagd had in een ontbrekende royalty-bedrag in te vullen als gevolg van Apple voor een Samsung smartphone vastgesteld dat zij inbreuk deed, terwijl u naar beneden een aantal andere figuren om de totale prijs ongeveer hetzelfde laten zoals verklaard op vrijdag, wanneer de verdict werd aangekondigd.

“De jury bleek nog eens $ US4 miljoen te hebben toegevoegd aan de schadevergoeding toegekend, maar toen bleek dat hij een aantal nummers tussen de producten verplaatst, zodat de totale bleef onder $ US120 miljoen,” zei patent analist Florian Mueller in een post online op FossPatents .com.

De hoeveelheid geld dat Samsung wordt verwezen in Californië gevestigde Apple betalen kan “gemakkelijk worden verminderd in hoger beroep”, Mueller toegevoegd.

Hoewel het bedrag van de award is enorm, het is slechts een fractie van de meer dan $ US2 miljard Apple had gezocht bij het begin van het proces tegen is Zuid-Koreaanse concurrent in de hete smartphone en tablet-pc-markt.

“Wij zijn het eens met de beslissing van de jury om te weigeren schromelijk overdreven schadevergoeding Apple’s eisen,” aldus Samsung in een verklaring op maandag.

Hoewel we teleurgesteld zijn door de vaststelling van de inbreuk, wij zijn gerechtvaardigd, dat voor de tweede keer in de Verenigde Staten, Apple is gebleken dat Samsung’s patenten schenden.

Deze website meldt dat na het proces eindigde, de leden van de jury vertelde de media Apple zou een “meer directe benadering” te overwegen en neem Google eerder de rechter dan Samsung.

“Ik denk dat als je echt het gevoel dat Google is iets dat de oorzaak achter dit, omdat ik denk dat iedereen geconstateerd, kies dan niet omheen draaien,” jury voorman en voormalig IBM executive Tom Dunham gezegd.

De jury leverde een gemengd oordeel in de San Jose, Californië, rechtszaal van US District Rechter Lucy Koh op vrijdag.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten