Jolla duiten Sailfish OS voor Android in een bod voor Chinese firmware flashers

Finse smartphone maker Jolla zegt zijn Sailfish OS heeft beta afgesloten en zal binnenkort beschikbaar zijn om te installeren op Android-apparaten.

Jolla is; de verkoop van haar apparaten in Europa voor een paar maanden, maar vandaag is het jonge bedrijf schetste hoe zij haar besturingssysteem om meer afgelegen markten, zonder de hulp van de vervoerders en OEM’s te krijgen.

De meeste consumenten gewoon leven met de versie van Android dat schip fabrikanten met hun apparaat – en de updates ze ervoor kiezen om te leveren – maar dat hoeft niet zo te zijn. Hier is een blik op een aantal alternatieve versies die er zijn om uit te kiezen.

; De Sailfish alliantie van het apparaat, het Sailfish besturingssysteem, en: Tot nu toe zijn er drie belangrijke onderdelen plan Jolla geweest. In november vorig jaar het, begonnen met de verkoop van haar Jolla smartphone, die de beta OS uitgevoerd, en te koop in Europa was.

Niet zozeer, lijkt nog te zijn gebeurd op de alliantie voorzijde; – anders dan, in Finland met carrier DNA; – omdat het ondertekend; Chinese retailer D.Phone als partner in 2012. Jolla hoopte dat de alliantie zou OEM’s aan te trekken, vervoerders en anderen om OS uitgebreid tot de gigantische Chinese markt.

Echter, vandaag Jolla zei dat het opent binnenkort online verkoop in Rusland, India en Hong Kong. Het onderhandelen over nieuwe kanalen in de belangrijkste Europese markten, aldus het bedrijf, vermoedelijk verwijzend naar de detailhandel of carrier partners.

Jolla heeft ook een vierde en vijfde component aan zijn plan, hij aankondigt dat vanaf maart versie 1.0 van het OS beschikbaar om te installeren op Android-apparaten. Jolla zegt de Sailfish gemeenschap heeft al het OS om wat Samsung Galaxy, Google Nexus, en Sony Xperia apparaten geport, terwijl een poort voor populaire Xiaomi toestel is in de werken.

De verhuizing is vergelijkbaar met Ubuntu het maken van de developer preview van zijn OS beschikbaar voor Nexus-apparaten, behalve Jolla is een volledige commerciële release zal zijn. Jolla’s move heeft parallellen met hoe Android-gebruikers kunnen custom ROM’s, zoals CyanogenMod te installeren op hun apparaten, hoewel de ROMs eigenlijk gebaseerd op Android Open Source Project builds.Still, Jolla hoopt de populariteit van re-knipperende Android-apparaten met aangepaste rOMs komt zij in aanmerking, met name in China.

Jolla hands-on:? Is Sailfish OS je hebt gewacht; Dus, Jolla, wat ben je nu mee bezig? ‘Er zijn dingen die de wereld nog niet heeft gezien; Jolla’s Sailfish smartphones aan boord te komen met Yandex.Store

“Vorig jaar alleen al in China, ongeveer 100 miljoen apparaten werden opnieuw flitste na de aankoop van een nieuw besturingssysteem. Deze aanpak maakt het Sailfish OS op te schalen naar volume snel, zonder beperkingen. Dit is een schaalvergroting kans op een gelijkaardige manier zoals we hebben gezien in de mobiele gaming-industrie onlangs, “Antti Saarnio, voorzitter van de raad Jolla gezegd.

De vijfde etappe in het plan is een nieuw Sailfish app launcher voor Android-apparaten, die zal “simuleren de Sailfish OS ervaring op Android-apparaten”, aldus Jolla. Dat zet het op gelijke voet met de tientallen app draagraketten beschikbaar in de Google Play, waarin verschillende manieren van presenteren en het organiseren van apps op het startscherm te bieden.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Terwijl Jolla eigenaars toestel niet Android-apps van Google Play kunt installeren, is er geen reden waarom Jolla daar niet kon zetten zijn eigen app launcher, hoewel Jolla alleen zegt dat het in de nabije toekomst zal zijn van jolla.com en “gemeenschappelijke Android markten “.

“We zien dit als een enorme hoeveelheid kansen voor Sailfish OS want er zijn in de buurt van een miljard Android-gebruikers wereldwijd. Velen van hen zijn op zoek naar nieuwe ervaringen van gebruikers op te frissen hun bestaande apparaten,” zei Saarnio.

In ieder geval zal de app launcher die de Sailfish UI beschikbaar vooruit Sailfish OS poorten voor verschillende hardware, die in fasen zal worden uitgebracht in de eerste helft van 2014 worden gemaakt.

Goed nieuws kan worden op de weg voor de huidige eigenaren van de Jolla apparaat, vooral als ze stabiliteitsproblemen heb gemerkt met een aantal van de apps.

Jolla

Zijn vierde software-update uitgebracht voor aan het begin van maart wordt opgenomen “verbeterde prestaties, uitgebreide landschap ondersteuning, veel visuele verbeteringen, veel nieuwe camera functionaliteiten, verbeteringen aan de Jolla winkel, de nieuwe algemene instellingen” en andere fixes.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test