Italië wordt Firefox OS ‘volgende doelwit als Telecom Italia begint de verkoop van One Touch Fire

Italië is het volgende land geworden om zijn handen te krijgen op Firefox OS smartphones.

Mark Surman, uitvoerend directeur van de Mozilla Foundation, waarom langzaam en gestaag zal de race voor Firefox OS tegen Android en iPhone te winnen.

Geprijsd op € 79,90, de Alcatel OneTouch Fire – hetzelfde model dat heeft, al aangekomen in Polen, Hongarije, Servië, en, Duitsland, is nu in Italië online beschikbaar zijn en zal de winkel liggen op 6 december, precies op tijd voor de kerst smartphone shopping spree.

De telefoon door Telecom Italia naar Italië gebracht, zal een 3,5 inch display sport, samen met een 1GHz-processor en een 3,2-megapixel camera. Maar de belangrijkste functie – en degene die waarschijnlijk de nieuwsgierigheid van de meeste van zijn vroege kopers zal trekken – is zijn; HTML5-gebaseerde OS, ontwikkeld door de not-for-profit Mozilla Foundation.

Het doel van de open source mobiele OS ‘is aan te tonen dat de apps gebouwd van webtechnologieën, kunnen concurreren met native apps gebouwd voor individuele platforms; – een ambitieuze visie die Telecom Italia’s eye heeft gevangen. “We zijn erg trots dat TIM [mobiele tak Telecom Italia] is de eerste Italiaanse mobiele provider te nemen Firefox OS,” Marco Patuano, CEO van Telecom Italia, zei in een verklaring. “Spread HTML5-gebaseerde oplossingen ‘zal een enorme innovatie motor voor telco’s en een kans voor de ontwikkeling van een nieuw ecosysteem.

Firefox OS gaat een verzadigde Italiaanse smartphone markt, waar Android domineert en Windows Phone zit in de lift. Als getallen van de nieuwste Kantar Wereld Panel onlangs bevestigd, de Google-backed OS waren goed voor 68,8 procent van alle smartphones verkocht in Italië in de drie maanden eindigend op 30 oktober (tot 11,5 procent jaar op jaar), terwijl het aandeel van de verkoop van smartphones iOS ‘te laten vallen 10,1 procent, een 8,1 procent jaar op jaar daling.

Ondertussen, Windows Phone bereikte 16,1 procent (een 4,4 procent stijging) – een record in de belangrijkste markten van Europa. Een van de redenen achter de OS ‘succes in het land zijn; Italianen’ langdurige liefde voor de Nokia merk, en een groeiend aandeel van de consument op zoek naar budget smartphones.

Deze laatste factor zou kunnen uit te spelen in Firefox OS ‘gunst, samen met mobiele providers’ wens om hun afhankelijkheid van Android modellen los te maken. “Het belangrijkste is dat de mobiele operators hebben een sterke wens om zich te bevrijden van de grootste mobiele platforms, met name wanneer deze worden gecontroleerd door over-the-top spelers zoals Google,” Cristoforo Morandini, directeur van adviesbureau Between, vertelde de website, “zo ze experimenteren met Firefox OS om te kijken of er iets goeds uit zal komen voor hen.

Firefox OS-telefoons komen in Duitsland; Firefox OS-telefoons komen in Servië, Hongarije, Montenegro; Firefox OS-apparaten nu beschikbaar in Polen, met Duitsland en meer coming soon; Firefox OS is omdat we willen het web om te winnen, niet omdat we willen Firefox OS winnen

Dus, na te hebben aangetoond hun waardering van parvenu Windows Phone, zal de Italianen dezelfde genegenheid voor een ander underdog mobiele OS weer te geven? Het is moeilijk te zeggen. “Het is een interessant experiment dat laat zien hoe dingen kunnen evolueren in de toekomst in de mobiele wereld, maar nu is het een long shot,” zei Morandini.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

liefdesaffaires

verder lezen