Is Visual Studio een model voor interne Microsoft samenwerking?

Praten met Microsoft technische collega en Team Foundation Server product manager Brian Harry op TechEd over Visual Studio 2013, het gesprek wendde zich tot samenwerking binnen Microsoft.

Microsoft-medewerkers over de hele wereld net deze e-mail van CEO Steve Ballmer van het bedrijf de laatste reorganisatie. Hier is volledig.

De meeste product development teams binnen Microsoft hebben de neiging om in dezelfde fysieke locatie (nog nooit onderschatten de voordelen van het krijgen bij elkaar tijdens de lunch door uw ideeën te praten). Het probleem is dat niet alle slimme mensen willen werken in Redmond, om welke reden dan, als u een schimmel allergie, wat ik voor de grap bellen met de Pacific North Wet kan een moeilijke plek om te wonen, bijvoorbeeld.

De Visual Studio team praktijken agile development, je kunt het gedeelte van de zaal te vertellen in hun Redmond gebouw waar ze standup vergaderingen door de slijtplekken en voetafdrukken op de onderkant van de muur. Echter, de Team Foundation Server (TFS) team heeft veel externe medewerkers.

Mijn team is een case study in gedistribueerde werken, “vertelde Harry ons.” We hebben een heleboel mensen in Seattle en het noorden van Californië, hebben we één persoon in Chicago. We hebben mensen in Pittsburgh, in Ierland, Amsterdam, Bulgarije. Er is één persoon verhuizen naar Turkije dan een team in India en ik huurde een man in Australië. We hebben mensen kregen over de plaats die moeten samenwerken en ze samen te werken.

Een deel van dat inspireerde de nieuwe ploeg kamer functie in Visual Studio 2013.

“Het is een interactieve ruimte die een gedistribueerd team up to date te blijven mogelijk maakt. Het is duurzaam, die je nodig hebt wanneer je niet allemaal op dezelfde tijdzone,” zei hij.

Waarom niet gewoon Yammer gebruiken? “Het is een beetje anders. De analogie Ik teken is dat Yammer is om Facebook als team kamers zijn op Twitter. Yammer is voorzien van schroefdraad gesprekken, het is meer e-achtig. Team kamer is snel een praatje op een vraag niet dat stroom van bewustzijn vragen . – hoewel je krijgt team evenementen opduiken op de kamer die ik denk dat er ruimte is voor beide; je zou niet te ontdoen van Twitter in het voordeel van Facebook of Facebook in het voordeel van Twitter.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Apple geeft iWork functies voor samenwerking, samenwerking, Microsoft om rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen; mobiliteit; Braziliaanse overheid zou verbieden Waze

De Visual Studio team nodig heeft om up to date te blijven, omdat ze een nieuwe versie leveren elk jaar en drie vrij grote updates om het product in tussen. En zij niet alleen aan ontwikkelaars elders tevreden te houden: Visual Studio is wat Microsoft bouwt zijn eigen producten in – en die teams hebben om sneller te bouwen. Kijk naar hoeveel de Server-team Windows heeft gepropt in haar volgende versie in minder dan negen maanden.

Dat zou kunnen zijn waarom sommige van de meest interessante functies in Visual Studio 2013 zijn over de productiviteit van ontwikkelaars, zoals de nieuwe ‘head up display’ van verwante informatie gelaagd op de top van je code, die Harry genaamd “de volgende revolutie na Intellisense”.

Het gaat over de mogelijkheid om betere code sneller te krijgen: “Ik heb het kijken naar mezelf als ik heb codering Zelfs kleine dingen, zoals het zegt hoeveel referenties er zijn naar een methode, je kunt altijd vinden dat uit, maar het is daar nu. . Een aantal keren dat ik heb het scrollen door de code en ik zie dat er geen verwijzingen naar die methode – verwijderen, verwijderen, verwijderen het is dramatisch de hoeveelheid dode code in mijn project veranderde of ik kan zien dat er geen. test van deze methode die ik maakte gewoon een stel wijzigingen aan, dus ik weet dat ik zou moeten gaan dat oplossen.

Harry praat over het toevoegen van meer indicatoren van wat er gaande is in de code – waarvan vele zijn essentieel voor de ontwikkeling methodologie Microsoft.

“We willen de code coverage informatie, complexiteit van de code, statische analyse te doen … Het is over ‘wat kunnen we bieden om u te helpen na te denken over de code. Er is zo veel dat we kunnen doen met dat transformerend naar de ontwikkelaar kan zijn.”

Dan is er de mogelijkheid om belasting tests uit te voeren op Azure en doe geautomatiseerde implementatie met de nieuw verworven InRelease release management systeem. “Het is een game-verandering in termen van weten ‘is dit gaat werken?’,” Beweerde Harry.

Het is waarschijnlijk handig voor Microsoft dat TFS integreert ook met Project en Project Server, zodat u kunt zien hoe lang de dingen gaan over te nemen.

“Als je Project gebruiken om doe je planning TFS kunt u aansluiten op het en op welk granulariteit je wilt hebben, rollen al het werk er in uw projectplan. We hebben geïntegreerd Project Server goedkeuring dus als een planner heeft een taak verwachten dat ze tot een maand, of een week, of wat dan ook te nemen en de ontwikkelaar komt terug en zegt dat het gaat om drie weken in beslag nemen, dat gaat terug naar de planner automatisch en ze kunnen goedkeuren of verwerpen en terug te gaan en te kijken naar dingen weer, “zei hij.

Het belangrijkste is dat het niet een apart systeem te vertrouwen op handmatige invoer. “Als het niet afkomstig van de systemen die worden gebruikt om het werk dat het altijd gaat om verouderd te doen, als het niet live data Het gaat altijd bij het verkeerde eind komt uit. U gebruikt om een ​​week besteden aan het maken gedetailleerde Gantt-diagrammen die , een week later, hadden het mis. ”

Een van de vele geruchten redenen voor de vertraging in de scheepvaart Vista moest onrealistische deadlines voor het coderen van functies zijn. Met de nieuwe voortdurende ontwikkeling mantra van Microsoft, teams moeten op de hoogte blijven van de dienstregelingen op koers te blijven.

Maar eigen development tool die Microsoft’s betekent dat de Visual Studio team is al levert functies voor andere Microsoft-teams, de manier waarop de; reorg betekent dat bijna alle product teams zullen moeten doen. De sleutel tot het maken van dat werk goed lijkt te transparantie – en het krijgen van alles wat daarmee samenhangt.

Onze interne teams, net als iedereen, willen dingen van ons, “zei Harry.” Vroeger was het een zeer conflictueuze relatie. Mensen dachten dat we nooit geleverd genoeg en ze wilde altijd nieuwe functies en wijzigingen … De grootste verandering die ik maakte was ik blootgesteld mijn achterstand. Ik zei: ‘dit is mijn prioriteit orde. Als je denkt dat het verkeerd is, kan ik het herschikken. Als je denkt dat het goed is, let op me werk naar beneden door de achterstand. ” De sleutel is waarmee de stakeholder om dat standpunt te hebben.

Je kon terecht beschrijven Microsoft reorg als over synergie. Zoals in, waardoor alle OS ontwikkeling samen zinvol omdat het netwerk mensen kernnetwerk stukken die het product mensen kunnen bouwen op de top van kan maken. IE gaat in Windows, Windows Phone en Xbox dus hebben de mensen die het bouwen verbonden met de mensen die het te bouwen in hun OS. Synergie in de letterlijke zin van samen te werken, en het krijgen van meer uit te halen dan uit elkaar te werken.

Misschien Visual Studio is niet alleen de functie van Microsoft gebruikt om zijn producten, maar een voorbeeld van hoe het bedrijf succesvol samen kunnen werken, binnen en tussen team grenzen te bouwen.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Apple geeft iWork functies voor samenwerking

Microsoft rundvlees Skype’s team samenwerkingsmogelijkheden op Slack te nemen

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze