Is Salesforce gebouw aan Oracle’s next-gen database?

Salesforce heeft naar verluidt aangemeld voor een dure Oracle database deal en JMP Securities analist Patrick Walravens denkt dat een totale contractwaarde kan $ 300.000.000 benaderen over vijf tot zeven jaar. Die deal zou onder meer de database, middleware en back-end technologieën.

Er is, een behoorlijke hoeveelheid rumoer; over de vraag of Salesforce uiteindelijk zou uitstappen van de Oracle database-infrastructuur. Strategisch gezien zou een verschuiving van Oracle zinvol. De gegevenspunten kunnen echter worden stapelen te geven dat Salesforce en Oracle alleen de ondernemingsversie Amazon en Netflix zijn. Amazon en Netflix te concurreren, maar deze draait op Amazon Web Services. Kan een soortgelijke situatie ontstaan ​​met Salesforce en Oracle?

Waarschijnlijk.

Oracle CEO Larry Ellison op donderdag preview van zijn bedrijf 12c database, die multi-tenant zal zijn. Ondertussen Oracle opgemerkt dat er zullen zijn cloud partnerships met Salesforce, NetSuite en Microsoft aangekondigd. Als je de punten te verbinden, het is zeker klinkt als Salesforce zal voortbouwen op de nieuwste gegevensbestand van Oracle.

Hier is Ellison

De 12c is de multi-tenant database. 12c staat voor de cloud. Het is de eerste keer dat een database verleent multi-tenancy om de toepassingen die draaien op de database. Zoals u weet, de wolk bedrijf begonnen ongeveer 15 jaar geleden met een klein bedrijf genaamd NetSuite. En toen kwam er Salesforce en vele anderen. En wat ze moesten doen was te bouwen multi-tenancy in de applicatie. Als ze wilden veel gegevens van de klant worden uitgevoerd op een klein aantal servers, en dat doe economisch, moesten ze de multi-tenant vermogen rechtstreeks in hun applicaties, die bepaalde problemen gehad te bouwen. Het heeft veiligheidsproblemen. Dat betekent dat uw standaard rapport schrijvers zal niet werken. Veel standaard gereedschap gewoon niet werken als gevolg van deze multi-tenancy applicatie-architectuur. De volgende fase van multi-tenancy was virtueel. IBMs werd een zeer populaire manier van het delen van hardware, het delen van servers. Maar helaas, dat heeft belangrijke overhead. Veel meer overhead dan gaat de NetSuite, Salesforce.com manier om het te doen in de applicatie.

Wij denken dat de juiste manier om multi-tenancy heel efficiënt te verlenen aan toepassingen en houden de veiligheid werken en gebruik maken van de hardware is om multi-tenancy aan de database laag te zetten. En dat is wat we hebben gedaan met 12c. Het is een apart geprijsde optie. Volgende week zullen we aankondigen technologie partnerships met de belangrijkste – laat ik duidelijk zijn – de grootste en belangrijkste SaaS bedrijven en infrastructuur bedrijven in de cloud. En zij zullen het gebruik van onze technologie, het plegen van onze technologie voor de komende jaren.

Dat is hoe belangrijk we [zie] 12c. We denken dat 12c zal de basis van een modern cloud waar je multi-tenant toepassingen met een hoge mate van veiligheid en een hoge mate van efficiency, waar je niet hoeft te voor elkaar te offeren. Nogmaals, we hebben – nogmaals, ik zou ze bellen verrassende reeks – aankondigingen met bedrijven als Salesforce.com, NetSuite, Microsoft. Het enige dat volgende week gebeurt, zullen wij geven u de details. Deze partnerschappen in de cloud Ik denk dat de cloud te hervormen en te hervormen de perceptie van Oracle technologie in de cloud. 12c, in andere woorden, de belangrijkste technologie die we ooit voor deze nieuwe generatie cloud computing ontwikkeld.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Als u paar Ellison 12c reacties met sommige pluggen voor Salesforce CEO Marc Benioff, die een “goed werk” heeft gedaan om een ​​te groeien “marktleider,” de stippen lijken aan te sluiten. Verbazingwekkend wat een negen-cijfer contract kan voor de retoriek tussen Oracle en Salesforce doen.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie