Is PC het antwoord van deze Microsoft naar Google’s modulaire Project Ara telefoon?

De nieuwe patent toont Microsoft is nog steeds enthousiast over het idee van goed geconstrueerde modulaire hardware.

Meer over Microsoft

Microsoft’s nieuwste Windows 10-apparaat: Het is de $ 200 5-inch Lumia 650; Wilt u niet Windows 10? Geen probleem, een upgrade naar Windows 3.1 in plaats; Microsoft brengen van meer bloatware naar Android; Porten een iOS-app van Windows 10 kan zo weinig als 5 minuten in beslag nemen, als het gaat om Windows 10 privacy, niet vertrouwt amateur analisten; tientallen Microsoft bezuinigingen ‘ ‘meer werknemers met de mobiele unit: Rapport; Acer Microsoft apps, services preload op zijn Android mobiele apparaten

Zou het niet geweldig zijn als je gewoon bij elkaar kon snap verschillende componenten en bouw je eigen droom PC? Microsoft denkt van wel en in een nieuw patent Gegevens op een aantal manieren het zou een dergelijk platform te creëren.

De nieuw patent, die afkomstig is van een van de Surface ontwerpers van Microsoft, toont het bedrijf is nog steeds enthousiast over het concept van eenvoudig geconstrueerde modulaire hardware.

Nog voordat Microsoft Nokia verworven, en voordat Google ging het publiek met Project Ara, had Microsoft een patent ingediend voor een modulair ontwerp slider telefoon opgebouwd uit componenten die zelfstandig of als onderdeel van de telefoon zou kunnen functioneren.

In de nieuwe patent, eerder deze maand toegekend, Microsoft’s beschrijft een rationale voor modulaire hardware die soortgelijke problemen degenen Google dacht Project Ara kon beantwoorden adressen.

Naast waardoor meer maatwerk, kunnen modulaire hardware te minimaliseren afval doordat de consumenten om onderdelen te upgraden in lijn met de technologische vooruitgang, in plaats van om de hele telefoon te vervangen, zeggen, want de camera of de processor was verouderd.

Met het oog op Microsoft’s, kon de modulaire opbouw van de steeds toenemende snelheid waarmee de functionaliteit beschikbaar voor computerapparatuur wordt gemaakt aan te pakken.

“Gebruikelijke technieken toegepast om deze functionaliteit om gebruikers te hebben doorgaans gebruikt vervanging van de rekeninrichting als geheel, die duur kunnen zijn en aldus toegang van gebruikers beperken tot deze steeds toenemende functionaliteit” Microsoft noten.

Een detail dat het octrooi interessanter maakt, is dat een van de auteurs is Tim Escolin, een senior designer op Microsoft’s Surface apparaten en accessoires team, zoals opgemerkt door Venture Beat.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Dus het is niet verrassend om een ​​Surface-achtige tablet functie te zien in het octrooi als de zichtbare component in de modulaire opzet. Het zou worden aangesloten op een klik op basismodule, bestaande uit een stapelbare inrichting die het mogelijk maken gebruikers verwisselen onderdelen, zoals een kern en grafische systemen en geheugen.

Microsoft voorziet de verschillende modules samen zouden magnetisch worden vastgehouden of met een reeks van mechanische grendels, ondersteund door “uitsteeksels en holten” die het mogelijk maakt de gebruiker “drop in” een nieuwe component in één van de behuizingen.

Maar het octrooi verwijst ook naar het mogelijke gebruik van Microsoft’s andere hardware projecten, zoals Kinect en de aanstaande HoloLens headset.

Zoals Microsoft notities, een modulaire component “kan worden geconfigureerd als een output-apparaat, zoals luidsprekers, een projector, een holografische projector”. Ook onder de modulaire mix is ​​een verwijderbare batterij die kan worden gebruikt om het scherm of een ander aangesloten apparaat van stroom.

Uiteraard stelt dit octrooischrift niet noodzakelijkerwijs Microsoft de technologie bouwen. En Google’s problemen met de bouw van Project Ara aantonen dat de modulaire droom is niet eenvoudig te realiseren.

De nieuw patent komt uit een van Surface ontwerpers van Microsoft.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent