Is Apple op het punt om Samsung squeeze te voelen op de iPhone kosten?

Apple en Samsung zijn uiteraard felle rivalen op smartphones en tablets, maar de meer interessante duel is waarschijnlijk gebeuren buiten het publieke oog met displays, verwerkers en supply chain.

Volgens Jefferies-analist Peter Misek, Apple heeft een schare van vooruit belangrijke supply chain overgangen. Deze overgangen zijn waarschijnlijk de stuklijst om aankomende iPhones te maken en krimp winstmarges te verhogen. Apple leidinggevenden merkte op dat het bedrijf de winstmarges naar voren zou slip gaan.

Misek schat dat de iPhone 6 stuklijst ten minste 5 procent hoger dan de iPhone 5. Ondertussen zal de gemiddelde verkoopprijzen dalen als Apple lanceert een low-cost iPhone voor de opkomende markten. Bottom line op de marges is dat Misek ziet een brutomarge “graszode” van 33 procent in het kwartaal juni 2014.

Voor de meest recente kwartaal maart van Apple, de brutomarges waren 37,5 procent, onder de 38,63 procent in het kwartaal december.

Waarom zullen de marges dalen meer dan 4 punten in een jaar? Misek merkte op dat Apple zal moeten de overgang naar OLED-schermen in een reeks stappen en te verhuizen naar nieuwe partners om processors te vervaardigen. Samsung ligt pal in het midden van beide overgangen en kan Apple knijpen.

Hier zijn de belangrijkste onderdelen van de iPhone in termen van stuklijsten.

Display: Misek gezegd dat Apple zal moeten overstappen van in-cell screen technologie voor on-cel. Waarom in-cel, die het aantal lagen die nodig zijn om een ​​weergave te maken snijdt, niet goed oprit naar een 4,8-inch scherm. Als gevolg daarvan, kan Apple terug naar on-cell-technologie, die meer lijkt op een scherm sandwich te verplaatsen, en te investeren in OLED-schermen voor de toekomst.

Misek zei

Apple verhoogt de R & D-uitgaven, die nu 3 procent van de omzet, Apple fans worden geconfronteerd met een grote iWait op nieuwe productcategorieën, diensten; Apple’s Cook: Productlanceringen meer over 2014

Apple is het hebben van in-cell te schakelen naar on-cel voor de iPhone 6 als in-cell blijkt niet in staat om oprit naar 4.8 “. Deze nieuwe technologie is onbewezen en Apple zal aanzienlijke kosten om de productie oprit oplopen. Wij geloven ook dat dit een noodoplossing technologie in de voorkant van OLED. Wij geloven dat het zal Apple en partners nemen van twee jaar of meer om OLED als de OLED markt commercialiseren voor kleinere schermen wordt daadwerkelijk gecontroleerd door Samsung, die niet zal leveren Apple. In de tussentijd zowel LG Display en Japan display zullen worden gedwongen om op een dubbel spoor voor screen technologie voor Apple.

Toch zal deze overgang scherm de prijzen te verhogen met 10 procent tot 25 procent voor Apple.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

Processors: Apple probeert om de processor de productie volledig naar TSMC en weg van Samsung te schakelen. Het probleem: Apple moet Samsung voor zijn oudere chips en kan niet knippen over de productie. Misek zei dat Samsung zal beginnen met het verhogen prijzen op legacy-chips in de zomer waarin Apple’s bill of materials nog eens 20 tot 30 procent zal verhogen.

Geheugen: NAND prijsstelling is solide geweest en is waarschijnlijk tot 20 procent te springen voor Apple. Misek zei

Op basis van onze schattingen Apple genereert 11% van de operationele winst uit arbitrage NAND. Het maakt gebruik van de lange termijn de prijs en volume contracten om het aanbod en de prijs te verzekeren. Wij geloven dat deze contracten staat op het punt om af te rollen en kon zien dat 20% of hoger prijsstijgingen.

Over het geheel genomen Apple gaat de iPhone hogere productiekosten te zien. Samsung zal een primaire reden zijn.

Meer

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten