Intel: We zijn beter in het projecteren van de pc-verkoop dan IDC, Gartner

Intel CEO Paul Otellini zei derden onderzoeksbureaus hebben het allemaal mis als het gaat om pc-verkopen.

Zowel IDC en Gartner hebben groeiprognoses geknipt voor 2011 pc-verkopen. Het argument is dat de tabletten zijn usurping pc-verkopen.

Op een conference call na de winst van Intel (statement), Otellini zei dat hij optimistisch over de pc-markt was in 2011 en 2012. Hij zei ook dat Intel in staat zijn om de pc-verkoop projecteren met een grotere nauwkeurigheid is geweest. In het bijzonder, zei Otellini

Zoals velen van u, merkte ik dat sommige van de derde-partij onderzoeksbureaus uitgegeven verlaagd prognoses voor pc’s in 2011. Ik wil duidelijk zijn dat onze standpunten verschillen van een aantal van hen. De pc-business is uitgegroeid tot een wereldwijde industrie die het naderen van 400 miljoen stuks dit jaar. Terwijl sommige kanalen zoals PC’s verkocht via de consument winkels en volwassen markten hebben diepe zichtbaarheid, andere kanalen, vooral in opkomende markten, zijn niet goed tot uiting in de prognoses van derde ondernemingen tot de overbrenging van Intel en haar concurrenten zijn verzoend. In de afgelopen vijf jaar hebben we veel energie gestoken in het verbeteren van onze zichtbaarheid met systemen als just-in-time voorraadbeheer hubs voor onze grote klanten, evenals realtime metrics voor de verkoop via al onze kanalen wereldwijd te monitoren. Daardoor konden we de buiging bellen onze activiteiten in Q1 van 2009 en 2010 voorspellen groei binnen 1 bijzondere nauwkeurigheid. Onze prognoses voor PC segment groei in 2011 blijven in de lage dubbele cijfers bereik, gebaseerd op de vroege sell-through kracht die we zien als we beginnen 2011, en de grote receptie om Sandy Bridge in zowel de consumenten- en zakelijke segmenten. En terwijl het is te vroeg om te bellen 2012, met een verbetering van de mondiale economie, zien wij geen reden voor de groei beduidend verschillen van wat we zien in 2011.

De reden dat derden kunnen niet goed bijhouden opkomende markten pc-verkopen? Otellini zei dat veel opkomende markten worden gedomineerd door white-box fabrikanten die gebruik maken van Intel-chips. Het resultaat: Gewoon omdat Dell, HP en anderen korte vallen, betekent niet dat pc’s niet verkopen. Met andere woorden, witte doos pc’s rocken opkomende markten.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

ANZ Bank shuffle tech executive dek