Intel chief: het tweede kwartaal orders beter dan verwacht; Eyes Sun SPARC klanten

Intel CEO Paul Otellini zei dinsdag dat het tweede kwartaal chip orders zijn “een beetje beter dan we hadden verwacht,” vraagtekens bij het lot van Sun’s Sparc-chip en gehandicapten de potentiële groei markten voor de chip reus.

Otellini herhaalde eerdere opmerkingen dat de vraag PC heeft dieptepunt en een herstel aan de gang is.

Otellini’s boodschap aan investeerder powwow van het bedrijf was dat Intel de architectuur in staat om te mixen en matchen kernen en richten op verschillende markten als dat nodig zou zijn. Ondertussen, Intel heeft de hoofdstad te wagen in nieuwe markten. “Deze recessie heeft ons de mogelijkheid om te spelen om onze kracht gegeven”, aldus Otellini.

Het uiteindelijke doel voor Intel is de focus op elke vorm factor, variërend van PC’s tot consumentenelektronica te handhelds.

Onder de hoogtepunten van het gesprek Otellini’s

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

De server markt fragmenteren en Otellini mikte op Sun’s Sparc-chips. “Het lot van Sparc is in de lucht op dit moment”, aldus Otellini, die eraan toevoegde dat Intel van plan om Xeon duwen in datacenters die worden gerund door Sun’s Sparc-chips. Er zijn minstens drie form factors die rond zal zijn voor enige tijd: de handheld, netbook en laptop “, aldus Otellini Hij weerlegde ook het concept dat de netbook zou kannibaliseren de laptop gegeven prestaties behoeften, keyboard kant en voorkeuren Intel wil richten op alle drie de categorieën; Enterprise server is een interessante kans… . voor Intel vanwege de leeftijd van de hardware in datacenters “je kunt weggooien maximaal negen van uw oude servers en vervangen door één Nehalem server en krijg terugverdientijd in negen maanden of minder”, aldus Otellini;. de oude saaie desktop gaat over dood “, zei Otellini. “(Maar) is er een 800 miljoen eenheid installed base en 45 procent van hen zijn meer dan drie jaar.” Otellini merkte op dat er een evolutie in design op het bureaublad, wijzend op HP’s touch screen design. Ook Atom aangedreven desktops zijn een groeimarkt.

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Nettops is het onder erkende neef van netbooks “, aldus Otellini, die erop wijst dat deze nettops desktops kunnen vervangen Het spel is niet om het bureaublad opnieuw uit te vinden, maar.” Melk “de 800 miljoen installed base;. De markt voor consumentenelektronica is een kans voor Intel, maar het is een langzaam ontwikkelende markt. “Consumer electronics zal Intel en het internet te omarmen in een gefaseerde manier,” zei hij. Otellini voegde eraan toe dat Intel heeft een paar design wins voor Internet aangesloten set-top boxes. “Alle consumenten elektronica zal verbinding met het internet, “zei hij,. Otellini zei ook dat Intel zou in toenemende mate richten op software gericht op compatibiliteit, nieuwe functies voor gaming en Linux bijdragen;. en ten slotte Intel volgehouden dat de productie dapperheid van het bedrijf concurrentievoordeel zal zijn.” Er is een veel gepraat rond geïntegreerd apparaat fabrikanten gaan de weg van de do-do “, aldus Otellini. Hij zei dat veel fabrikanten verhuizen naar ‘foundry land.” Als je een rendement op het kapitaal dat u kunt besparen op de kosten kunnen krijgen. Otellini stelde dat zij niet op haar plannen kan uitvoeren als het uitbestede productie. “De voorkant is lager op de kosten,” zei hij.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel