Infosys ‘Sikka bevordert 5000, maar zal dat stoppen met de churn?

Het lijkt een vrij goede tijd om een ​​werknemer Infosys zijn. Kersverse CEO Vishal Sikka besloten om de hand uit 5000 promoties in een poging om het moreel in het bedrijf, dat Zoals u waarschijnlijk weet is het nemen van een pak slaag voor de afgelopen twee jaar te midden van high-profile uitgangen en minder-dan-stellaire nummers te verhogen.

Blijkbaar zijn de meeste van deze promoties werden uitgedeeld aan software programmeurs en hogere posten, volgens Firstpost. Ongetwijfeld zijn veel van deze zijn uitbetaald aan line-of-business managers te stelpen wat heeft een ongeëvenaarde uittocht van hetzelfde in het bedrijf in het afgelopen jaar of zo geweest. Dus het is geen verrassing dat het bedrijf een ongewoon hoge churn rate in een sector die is geen onbekende in het algemeen is getuige – van 16,9 procent een jaar geleden naar 19,5 procent aan het einde van het laatste kwartaal. Infosys had beroemde besloten niet om de hand uit een loonsverhoging in 2012, toe te voegen aan de ontgoocheling van zijn werknemers, die mede-oprichter Narayana Murthy geprobeerd te verhelpen toen hij terugkeerde naar het bedrijf te begeleiden het volgende jaar door een over-the-board 8 procent loonsverhoging.

Nu kan Sikka ziet eruit als iemand die probeert te maken voor het verleden tekortkomingen van het bedrijf met de vloed van promoties, maar als het zo gebeurt, dit is niet de eerste keer dit jaar dat Infosys beheer van mensen en masse heeft verheven, hebben bevorderd 10.000 medewerkers in de afgelopen twee kwartalen voorafgaand aan deze laatste ronde en voor Sikka daar aankwamen.

Sikka lanceerde ook, samen met COO UB Pravin Rao, een werknemer beheer oefening met de ongelukkige naam “Murmurations”, waar alle medewerkers nu innovatieve ideeën met Sikka kunnen delen – niets vreselijk nieuws in de industrie (Mindtree bijvoorbeeld gestart met een innovatief bedrijf -brede, crowd-sourced initiatief voor nieuwe zakelijke ideeën een paar jaar geleden, waar ik eerder over schreef in Business Standard). Toch, als je ziet wat Infosys heeft meegemaakt in het afgelopen jaar of twee, dit soort initiatieven zijn gebonden aan een positief effect hebben, zolang ze zijn niet alleen cosmetische acties die gericht zijn op het stimuleren van moreel van de werknemers op de korte termijn, maar zijn in feite duurzame en goed gemaakte inspanningen die kijken naar de lange afstanden. Sikka is een serieuze klant met een legendarische reputatie voor het stimuleren van innovatie, zodat alle weddenschappen zijn dat hij dit serieus zal nemen.

Maar zal het genoeg zijn om het tij van de werknemers het bedrijf verlaten stam zijn? Misschien niet, als je kopen in een enquête uitgevoerd door executive search bureau Mancer Consulting, waarin wordt gesteld dat de industrie als geheel gaat krijgen walloped door de hoogste gemiddelde personeelsverloop ooit, op 21 procent, dit jaar met ongeveer een op de drie junior personeel springen schip.

Met andere woorden, churn is een fenomeen dat nooit weg kunnen gaan, maakt niet uit hoe hard je ernaar streven om uw opwaarts mobiling personeel te sussen. Zoals Mark Driscoll, menselijk kapitaal leider, PwC India, waargenomen in dit artikel: “Dit is een bijzondere situatie bezettende Indiase bedrijven of liever BRIC-landen.” Driscoll zei dat de gemiddelde Indiase IT-werknemer is gewoon niet geïnteresseerd of in staat om te investeren in relaties of richten zich op het leren van nieuwe vaardigheden. “De meerderheid van de mensen die het verplaatsen van banen moet gewoon 1-3 jaar ervaring. Banen Jumping kan helpen bij het verkrijgen van een hoge beloning, maar hoe zit het met het leren van nieuwe vaardigheden sets? ‘ hij vroeg.

Ja, IT-medewerkers zijn altijd hongerig naar een hoger loon cheque, zelfs als dat betekent gedachteloos hoppen over van het ene bedrijf naar het volgende. Maar het is niet altijd de schuld van de werknemer. Ik zou zeggen dat arme human resource management op Indiase IT-bedrijven is even de schuld, waarbij recente nieuwkomers zijn vaak bekeken en behandeld als commoditized arbeid (die ze zijn), in plaats van potentieel waardevolle activa (waarvoor ze kunnen worden). Dit resulteert in een cynische, geïnstitutionaliseerde manier van jagen een grotere loonzakje. Soms moet je een beetje om iets terug te geven.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen