IBM: Wij hebben geen stinkende clamshells nodig!

IBM gelooft clamshells zijn voor weekdieren, niet notebooks.

De Armonk, N.Y.-computer maker werkt aan het herdefiniëren wat mensen zien als een notebook computer door af te stappen van de traditionele vormen naar exotische, maar meer functionele ontwerpen.

Notebooks van morgen niet hoeft te kijken als clamshells “, zegt Leo Suarez, IBM’s wereldwijde product marketing manager voor mobiele systemen.” Ik wil weg van de clamshell bedrijf te verplaatsen.

Big Blue is geëxperimenteerd met een aantal bijzondere ontwerpen, zoals draagbare computers, computers horloge en zelfs een computer ingenaaid in kleding die draden integreert in het weefsel.

de Life Networking InfoPortal: Op donderdag, zal het Museum of Modern Art in New York een tentoonstelling genaamd “WorkSpheres”, die het prototype van een nieuwe IBM draagbare zal openen.

InfoPortal is een tabletcomputer die touchless pointing beschikt voor het navigeren op het scherm, vingerafdruk authenticatie, en een geïntegreerde videocamera voor multimedia communicatie. De 10-inch vierkant en 2-inch dik apparaat beschikt ook sensoren die het mogelijk maken InfoPortal haar positie aan te passen aan de persoon die het gebruik ervan.

Zo innovatief als InfoPortal kan zijn, draagbare pc’s dragen meer een science fiction soort beroep. IBM’s; (IBM) originele draagbare computer ontwerpen, uitgebracht in de late jaren 1990, werd gekenmerkt door een ThinkPad 570 gecondenseerd om te passen op een riem, met het scherm ingebouwd in een oculair op het hoofd gedragen.

Het bedrijf onderzoekt nu andere alternatieven, zoals pc’s genaaid in kleding. “Er is veel gebeurt op de draagbare kant anders dan vastbinden iets aan je riem en een headset op je hoofd”, zei Suarez.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Hij merkte op dat shirts met draden genaaid in de hals binnenkort op de markt zal bereiken. De draden kunnen van kleur veranderen, afhankelijk van de wens van een persoon. “De mogelijkheden zijn interessant in termen van design, vorm en functie,” grapte Suarez.

Hoge prijskaartjes, Still, IBM geconfronteerd met uitdagingen maken van een aantal mobiele apparaten verteerbaar voor de markt. IBM’s pols computer of WatchPad, is een grote marketing concept, maar de kosten van goederen is nog steeds te hoog voor de massamarkt.

Mensen zijn gewend zijn te betalen $ 59,95 voor een horloge, dus $ 2000 is een moeilijk te verkopen voor een horloge computer “, zei Suarez.” De sleutel tot succes WatchPad’s zou hebben om een ​​gebruiker prijs onder $ 500 te zijn.

Veel van de meer exotische ontwerpen IBM’s zijn nog steeds een jaar of meer van de markt, maar ze delen een soortgelijke aanpak om producten in de wachtrij voor 2001 levering: nadruk op de behoeften van mensen boven de technologie omwille van de technologie.

“Wat je ziet van IBM is een toenemende focus op hoe de technologie wordt gebruikt, in plaats van dezelfde producten vrijgeven met snellere processors,” zei Technology Business Research analist Bob Sutherland.

Die strategie blijkbaar heeft zijn vruchten afgeworpen. IBM in het vierde kwartaal veroverde de eerste plaats in de wereldwijde notebook zendingen, duwen vooruit Toshiba en het verslaan van Dell Computer rug. IBM eindigde het kwartaal met 13,5 procent marktaandeel ten opzichte van Dell’s 13 procent, volgens voorlopige ramingen van Dataquest. Toshiba, met zijn 12,5 procent aandeel, daalde naar de derde plaats van de eerste.

IBM’s eerste volley in deze overgang uit de buurt van de typische ontwerpen zullen de ThinkPad TransNote, die het bedrijf zal beginnen met de verkoop later deze maand. De notebook is ingesloten in een portfolio, zendt notities gekrabbeld op een memo pad, en slaat ze voor een snel herstel of indexering.

Het ontwerp kapselt IBM’s verlangen om te focussen op wat mensen echt willen van een computer.

In focusgroepen, zouden we brengen het TransNote, en mensen zouden zeggen: ‘Dat is genoeg. Je hoeft niet uit te leggen wat het doet. Ik begrijp het. Nu waar kan ik er een kopen? ” Suarez zei. “Dat is de aard van de technologie die we willen maken.

TransNote is het tekenen van de initiële interesse van opvoeders, verzekeringsagenten, advocaten en Wall Street-analisten.

“Twee jaar vanaf nu willen we ThinkPad voor mobiliteit te staan ​​en niet te worden gezien als een notebook,” zei Suarez.

Toekomst stock; Andere wijzigingen komen in 2001 zijn subtieler, maar ook gericht op wat IBM stelt dat mensen willen.

In een beweging meer gericht op het bedrijfsleven, zal Big Blue een ingebouwde beveiligings-chip op de ThinkPad bieden. Suarez zou een andere taal dan het tijdschema niet opgeven “heel snel.”

IBM biedt al de chips op desktop-pc’s, zodat de versleuteling van e-mail of opgeslagen gegevens. De Trusted Computing Alliance vorige week gekozen voor IBM’s hardware-encryptie techniek als de standaard voor het beveiligen van computergegevens.

IBM, een leider in voice-herkenning technologie, heeft ook plannen om te beginnen met de verkoop later dit jaar een optionele microfoon en ViaVoice bundel voor ThinkPad. De omnidirectionele microfoon, die Suarez zei aanbiedingen “zeer goed verspreiding van externe” geluiden, past in de ThinkPad’s Portofino connector geplaatst op de rand van het bovenste deksel.

IBM is ook van plan een Bluetooth-antenne voor de Portofino. Bluetooth, een draadloze technologie die elektronische apparaten mogelijk maakt binnen 30 voet van een ander om informatie te delen, zal naar verwachting boom in 2002.

IBM is van plan om zowel Portofino apparaten te leveren door midden van het jaar.

In andere draadloze plannen, zal Big Blue beginnen met het aanbieden van geïntegreerde 802.11b draadloze netwerken over de ThinkPad-lijn dit jaar. De computer maker heeft een voorzichtige aanpak van de draadloze netwerken, waarmee notebooks te verbinden met bedrijfsnetwerken en het internet zonder kabels genomen, omdat bedrijven de bezorgdheid over de veiligheid hebben geuit.

Deze kunnen worden gerechtvaardigd. Deze week, computer wetenschappers van de Universiteit van Californië in Berkeley bleek een gat in de beveiliging in het algoritme dat wordt gebruikt om gegevens die via 802.11b draadloze netwerken te beveiligen.

Een grotere bedreiging is wat Suarez beschreven als “guerrilla-netwerken” in grote bedrijven. Dit zijn kleine zakken van werknemers of vestigingen vaststelling van draadloze netwerken op hun gemak, maar niet in slagen om correct instellen van de beveiliging.

Er zou deze backdoor de IT-manager weet niets over, letterlijk “, aldus Suarez.”, Iemand buiten geparkeerd kon in het netwerk te hacken met een draadloze laptop.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs