IBM waarschuwt het kan hebben om 1.200 banen in Frankrijk te snijden binnen twee jaar

IBM is klaar om meer dan 1.000 banen in zijn Franse personeelsbestand te snijden in de komende jaren.

Big Blue heeft opende een nieuwe security operations center in de Poolse stad Wroclaw, merken nog meer uitbreiding van het bedrijf in het land.

Op woensdag, IBM Frankrijk presenteerde haar ‘tweejaarlijkse bedrijfsramingen’ tijdens een bijeenkomst van de centrale zakelijke commissie. de website in geslaagd om een ​​kijkje cijfers opgenomen in de raming, die in totaal 1226 arbeidsplaatsen binnen twee jaar voorspellen krijgen.

Volgens de cijfers, zal twee gebieden van het bedrijf worden het hardst getroffen: IBM France verwacht te hebben om haar diensten werknemers aan 1192 banen beneden te brengen van 1696, en de lokale ondersteunende functies tot 929 van 1233 vandaag. Het bedrijf had een bezetting van iets meer dan 8.500 in het land aan het einde van 2012, de ramingen gezegd.

Echter, het is nog niet bekend of er zullen geen gedwongen ontslagen. “Er zijn geen beslissing is genomen over een mogelijke aanpassing van de werknemer programma,” aldus het bedrijf in een verklaring.

De Franse vakbond CGT zei dat het verwacht IBM plannen voor banenverlies mei schetsen.

IBM is het uitvoeren van “business as usual”, CGT zei, terwijl Pierry Poquet, centrale vertegenwoordiger van de vakbond UNSA, vertelde Franse krant Libération die IBM in dienst 26.000 mensen in Frankrijk in 1998. UNSA beweert IBM is het snijden van een gemiddelde van slechts duizend banen per jaar in Frankrijk in de afgelopen 15 jaar.

Eventuele bezuinigingen zou kunnen worden gehouden door wat in Frankrijk bekend staat als een ‘economische alert’. In zulke gevallen kan een economische alert worden gebruikt om een ​​bedrijf te dwingen om meer informatie over haar plannen te bieden en kan uiteindelijk leiden tot de organisatie die een formele en dure ‘work plan voor de aanpassing’ te creëren.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Hoewel IBM de grotere vakbonden in staat waren om een ​​dergelijke waarschuwing te activeren, niemand ervoor gekozen om dit te doen. In plaats daarvan, de vakbonden gebracht van de centrale ondernemingsraad secretaresse met “het opzetten van een technisch en juridisch expert missie” te kijken naar de economische rechtvaardiging voor het plan van IBM’s en of de in de business schattingen genoemde aantallen zijn geschikt. De vakbonden zijn niet uitgesloten van de mogelijkheid van het uitlokken van een zuinige alert “als dingen gebeuren te lang over te nemen”.

IBM onlangs zag zijn beurskoers last zijn; grootste eendaagse daling in acht jaar, na een; teleurstellende reeks van eerste-kwartaalresultaten. De omzet in EMEA was $ 7.3bn voor het kwartaal, een daling van vier procent op jaarbasis.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs