IBM CEO Virginia M. Rometty verkozen tot voorzitter van de raad van bestuur

IBM ‘s chief executive officer en president M. Virginia Rometty is verkozen tot voorzitter van de raad, 1 oktober.

De 55-jarige executive slaagt Samuel J. Palmisano, die terugtreden uit de raad van bestuur volgende week maandag. Palmisano zal worden benoemd als senior adviseur van IBM tot zijn pensionering op 1 december 2012.

Palmisano werd benoemd tot CEO van IBM in 2002, gevolgd door zijn verkiezing tot voorzitter van de raad in 2003. Het was tijdens zijn ambtstermijn dat IBM stapte uit de buurt van het ontwikkelen van pc’s, printers en harde schijven te concentreren op software en analytics.

Rometty, die negende CEO van IBM, had eerder ook al in geslaagd Palmisano eerder dit jaar, toen ze werd chief executive officer op 1 januari.

Toen ze werd benoemd tot CEO in oktober vorig jaar, Rometty merkte op dat IBM zou blijven op de huidige koers met een geplande stappenplan tot 2015.

Dus, met deze ontwikkeling, het lijkt erop dat IBM’s top-tier leiderschap opvolging plan is compleet voor de komende jaren als Big Blue blijft zich richten op de cloud, analytics, software, en onderzoek en ontwikkeling.

Rometty werd directeur bij IBM na het houden van hogere leidinggevende functies in IBM’s diensten, verkoop, strategie en marketing units.

Ze leidde ook de integratie van PricewaterhouseCoopers Consulting, die IBM beschrijft als de grootste overname in de geschiedenis van de professionele dienstverlening, waarbij meer dan 100.000 business consultants en diensten experts.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs