HTC Sensation Beoordeling

HTC heeft een vooraanstaande leverancier van Android smartphones vanaf het begin geweest, maar er is nu meer concurrentie dan ooit in de high-end sector – met name van Samsung met de Galaxy S II, LG met Optimus 2X en de onlangs vrijgegeven Motorola Atrix.

De Sensation is HTC’s vlaggenschip apparaat voor 2011, en als zodanig het sporten de allerbelangrijkste dual-core processor, dat betekent dat het kan concurreren met andere high-end smartphones. De dual core processor is slechts een deel van het verhaal, dat wel. Heeft de HTC Sensation genoeg all-round mogelijkheden om zich te onderscheiden?

Onze review-exemplaar kwam van Vodafone, waar het gratis op een £ 35 maanden contract, SIM-vrij van de HTC Sensation kost een schaduw onder £ 500 (bijv. £ 498 incl. BTW of £ 415 excl. BTW van Kruidnagel Technology).

Ontwerp; De HTC Sensation beschikt over solide bouwkwaliteit en een aantrekkelijke fysieke ontwerp. De montagesteun behoort metaal, plastiek, en ongewoon buigt rond de randen van de behuizing, waarbij de hoofdsectie steken in een overhangende lip aan de bovenkant. Een gevolg daarvan is dat je de backplate niet kunt verwijderen terwijl de linker zijkant gemonteerde Micro-USB-verbinding in gebruik is.

De HTC Sensation heeft een aantrekkelijk ontwerp met een ongebruikelijke backplate arrangement

De Sensation meet een omvangrijke 65.4mm breed en 126.1mm diep door 11.3mm dik en weegt 148g. U zult grote handen nodig hebt om te bereiken rechts over het scherm met één hand. Het voelt dun, maar het is eigenlijk groter en zwaarder dan zowel de Samsung Galaxy S II (66,1 x 125,3 x 8.49mm x 116g) en de LG Optimus 2X (64,2 x 122,4 x 9,9 mm en 135g).

De HTC Sensation is 4.3in. scherm is een Super LCD-scherm met een enigszins ongebruikelijke resolutie van 800 bij 480 pixels is de huidige norm voor high-end smartphones, maar de Sensation beschikt over een ruimhartiger 960 door 540. Dit is niet helemaal tot de iPhone 4 ‘s 960 door 640 pixels (in een 3,5 inch. sceren), maar het is de hoogste we vanaf een Android-smartphone tot nu toe heb gezien.

Het resultaat is een helder en scherp beeld, maar een die niet zo levendig als het zou kunnen zijn lijkt. Het lijdt buiten in fel zonlicht ook – kritiek gebruikelijk om een ​​aantal HTC smartphones.

Onder het scherm is de vertrouwde bank van vier touch-knoppen voor thuis, Back, Menu en zoekfuncties. Er zijn zeer weinig knoppen aan de zijkant. We hebben al gewezen op de Micro-USB-poort aan de linkerkant, die we in het algemeen de voorkeur om te zien aan de onderkant van het chassis. De bovenkant heeft een 3,5 mm headset-aansluiting en de aan / uit-schakelaar. De linkerrand heeft een volume rocker, terwijl de rechterzijde duidelijk.

Boven het scherm is een VGA-resolutie camera voor video-oproepen, terwijl aan de achterkant is er een 8-megapixel hoofdcamera met dubbele LED-flitser, geschikt voor het vastleggen van 1080p HD-video. Instant capture ‘functionaliteit HTC claims voor de hoofdcamera – een foto wordt gemaakt zodra u de sluiterknop op het scherm te raken, zonder vertraging.

HTC voegt voortdurend de Android camera basics en bekende effecten zoals vignet en diepte van het veld zijn uitgebreid met nieuwe als “stippen”, die hetzelfde effect heeft om een ​​beeld pixellating en ‘posterize’, wat erg effectief.

Touch-focus is een welkome functie die we niet vaak genoeg zien in smartphones: je kunt het scherm om de precieze gebied dat is gericht op, in plaats van het automatisch in het middelpunt van het beeld in te stellen tikt. Tijdens het testen van de camera produceerde een aantal hoge kwaliteit foto’s en video.

De HTC Sensation wordt geleverd met een AC-adapter, een pc-connector kabel, koptelefoon met ronde in-oordopjes, een slanke gedrukte snelstartgids en een 8GB microSD-kaart.

Kenmerken; Met een 1,2 GHz dual-core Qualcomm processor en 768 MB RAM-geheugen, de HTC Sensation is een responsieve handset. Je krijgt maar 1 GB intern geheugen, maar er is een microSD-kaartslot onder de backplate en onze Vodafone review-exemplaar kwam met een 8GB-kaart.

Draadloze connectiviteit is exemplarisch: HSPA mobiele breedband (14.4Mbps omlaag en 5.76Mbps up), Wi-Fi (802.11b / g / n), Bluetooth (3.0), en GPS. Er is ook de gebruikelijke reeks van sensoren – een digitaal kompas, een versnellingsmeter, een proximity sensor en een gyro sensor – om te voorzien in een reeks van schermrotatie activiteiten en location-based services. Flash wordt volledig ondersteund, en we hadden geen problemen met het streamen van video op het web of het gebruik van DLNA media te leveren aan een extern scherm.

De Sensation draait Android 2.3 met HTC’s Sense user interface overlay. Nu bij versie 3.0, Sense voegt wat lijkt op een breed scala aan tweaks en nieuwe functies.

Versie 3.0 van HTC Sense voegt een verscheidenheid aan Lockscreens en andere user interface functies aan de basis Android 2.3-ervaring

Kleine veranderingen zijn onder andere de manier waarop de zeven homescreens overgang alsof ze op een carrousel als u het scherm te vegen, en de manier waarop de kennisgevingen bar heeft snelkoppelingen naar recent gebruikte apps waren. De verbeterde weer widget heeft ook een aantal nieuwe functies, waaronder geluidseffecten (die je kunt uitschakelen indien nodig).

Meer ingrijpende wijzigingen omvatten een nieuwe lockscreen waarop u vier snelkoppelingen kunt plaatsen. Sleept een van deze in een halve cirkel aan de onderkant van het scherm en de telefoon opent in de gekozen applicatie. Dus als je constant e-mail controleren, kan je dat op het lockscreen, of als u een scherpe camera gebruiker bent, zet dat hier. Als u wilt gaan van het lockscreen naar de belangrijkste home-scherm, een zwaai naar boven uit de onderkant van het lockscreen brengt u er.

Dit is een slim idee, maar we willen HTC had meer dan vier sneltoetsen toegestaan. Deze klacht wordt enigszins getemperd door het feit dat je kunt kiezen uit een scala van lockscreen thema’s, waaronder weer en FriendStream (social media updates).

HTC heeft een aantal toepassingen aan de basisprincipes van Android ook toegevoegd. Sommige we al eerder gezien, anderen zijn nieuw. Er is een nieuwe Dock-modus die is ontworpen om te worden bekeken wanneer gekoppeld aan uw computer, dit toont de datum, tijd en het weer, en koppelt u uw agenda, foto’s en de aangesloten media.

Er is ook een spiegel app die de camera aan de voorkant gebruikt als een spiegel, een app waarmee u de handset opgezet als een Wi-Fi-hotspot, en – nuttig voor professionals – Polaris Office. Deze laatste kunt u Word- en Excel-documenten evenals bewerken bestaande documenten te creëren. Het toetsenbord op het scherm is groot genoeg om comfortabel te gebruiken voor deze en andere tekst-gerelateerde activiteiten, en de geprofileerde scherm is uitstekend reageert.

HTC heeft ook haar Reader app, die wordt geleverd gevuld met een paar gratis e-books. Een nette visuele detail is dat de pagina’s draaien animatie varieert afhankelijk van waar u het scherm te vegen. Je hebt een Kobo-account om boeken te kopen, hoewel het ook werkt met Adobe. Er is niets om u te stoppen met het toevoegen van Amazon’s Kindle app ook, natuurlijk.

Brand-nieuw voor de Sensation is HTC Watch, die u kunt gebruiken om films te huren. De bibliotheek is klein en out-of-date op het moment, huurprijzen zijn ongeveer £ 2,49 per film en ze kunnen alleen worden gestreamd naar de Sensation. Dit is een interessante zet, maar HTC zal een partner met een goede catalogus en een betere prijsstructuur om het een succes te maken moet (vroege rapporten gesuggereerd huurprijzen van £ 3,49, dus misschien HTC heeft al gereageerd een beetje op de kritiek kosten).

Prestaties en levensduur van de batterij; 4.3in Deze handset. scherm en 1,2 GHz dual-core processor vereist een bevoegde batterij om zoiets als een zinnige beroepsleven te leveren. HTC heeft de Sensation uitgerust met een 1,520mAh batterij, die is net genoeg om het apparaat te gaan voor een volledige dag vrij intensief gebruik te houden. Zoals altijd, hoewel, wat je krijgt in de echte wereld zal afhangen van uw gebruikspatroon: de GPS is een grote batterij drain, bijvoorbeeld, net als het gebruik van het apparaat als een Wi-Fi-hotspot, de camera lijkt heel power- te zijn hongerig ook.

Third-party apps kunnen worstelen met de ongebruikelijke schermresolutie in eerste instantie, maar ze zouden moeten halen in de tijd. In onze ervaring zal niet geoptimaliseerde apps OK, maar met een aantal banding rond de randen.

Conclusie; De HTC Sensation heeft een snelle dual-core processor en een hoge-resolutie 4.3in. scherm. Het fysieke ontwerp is goed, en we zijn blij dat Polaris Office te zien in de software bundel. HTC Sense blijft evolueren, en u kunt de handset gebruiken voor de aanschaf van e-books en nu films.

De Samsung Galaxy S II blijft onze favoriete high-end smartphone, maar de HTC Sensation komt een zeer goede tweede.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop