HP voldoet Q3 winstdoelstellingen; CEO Whitman ‘blij’ met de vooruitgang

Hewlett-Packard gepubliceerd fiscale derde kwartaal de winst na de bel op woensdag, en de resultaten waren zowel positief als negatief, afhankelijk van hoe je het bekijkt.

De tech reus rapporteerde een nettowinst van $ 985.000.000, of 52 dollarcent per aandeel, een daling van 27 procent jaar-op-jaar (statement).

Non-GAAP bedroeg de winst 89 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 27600000000, een stijging van slechts een punt uit de dezelfde periode vorig jaar.

Wall Street was op zoek naar de winst van 89 dollarcent per aandeel, met een omzet van $ 27010000000.

Verklaren ze is “blij met de vooruitgang” HP is het maken, CEO Meg Whitman weerspiegeld op het kwartaal in voorbereide opmerkingen

Als ik kijk naar de manier waarop het bedrijf presteert, de leiding van de innovatie en de dagelijkse feedback die ik ontvang van onze klanten en partners, mijn vertrouwen in de turnaround groeit sterker.

Kijken naar de prestaties van HP’s per afdeling, de nummers waren meer een allegaartje.

Personal Systems (dat wil zeggen, desktops en laptops) en de Enterprise Group (een collectief met inbegrip van servers, storage, netwerken en kritieke systemen) zagen de omzet stijgen jaar-op-jaar.

Maar Enterprise Services (dat wil zeggen de infrastructuur outsourcing en zakelijke app diensten), Printing, Software, en Financial Services alle ervaren dalingen op jaarbasis.

Voor het lopende kwartaal, is Wall Street op zoek naar de winst van $ 1,05 per aandeel, met een omzet van ten minste $ 28620000000.

HP gevolgd door Q4 begeleiding van $ 1,03 tot $ 1,07 winst per aandeel. Voor het jaar, HP bood winstverwachting van $ 3,70 tot $ 3,74 per aandeel.

Analisten en aandeelhouders op elkaar leken aangenaam verrast met de omzet van HP’s groei na kwartaal-na-kwartaal van dalingen en missers.

Tijdens de aandeelhouders conference call op woensdag Whitman benadrukt dat Q2 gemarkeerd met “het derde achtereenvolgende kwartaal van omzetgroei voor persoonlijke systemen in een markt die zich heeft gestabiliseerd, maar desondanks blijft krimpen.”

Toch Whitman betoogd dat het verstrijken van Windows XP samen met de klant worden gedrukt om te upgraden moeten profiteren HP.

“Wij geloven dat we kunnen blijven aandeel in de pc te krijgen, ondanks de uitdagingen in deze markt als het consolideert,” Whitman herhaald.

Dell Technologies berichten Q2 resultaten; Box verslaat marktverwachtingen voor Q2; Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Pure Flash slaat Q2 schattingen, ziet grote opbrengst winsten; Splunk, Autodesk, Brocade rapport sterke kwartalen; Intuit rapporteert sterke Q4, aandelen slip op zachte begeleiding; HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; Werkdag berichten opnemen per kwartaal de omzet voor Q2

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Elders, CFO Cathie Lesjak erkend “prestaties bij het afdrukken, enterprise services en software werd gemengd.”

Whitman stemde maar aangeprezen persoonlijke systemen en de server business as “weer op de rails.”

Onze printing supplies zakelijke en delen van onze software portfolio nog steeds geconfronteerd met uitdagingen, maar HP heeft vandaag is wendbaarder en beter voorbereid dan ooit om te reageren op de snel veranderende zakelijke omstandigheden, zodat de leiding teams in beide gebieden worden snel aanpakken van deze uitdagingen. Op de onderneming diensten kant van het bedrijf, we boeken vooruitgang. De aard van de ES met langere conjunctuurcycli en langdurig contract maakt het moeilijk om verbeteringen snel te realiseren, maar ik denk dat de veranderingen van Mike en zijn team maken beginnen aan te slaan. Ik ben ervan overtuigd dat Enterprise Services is op de goede weg naar betere prestaties en winstgevendheid.

Toch Whitman waarschuwde ook dat veranderingen in de software-eenheid, in het bijzonder ten aanzien van Software-as-a-Service en abonnement gebaseerde aanbod, zou wakkeren “korte termijn tegenwind inkomsten,” veelbelovend dat dit HP zal positioneren voor “lange termijn succes .

Slides via HP Investor Relations

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s