HP aan Alcatel-Lucent-netwerk enabled cloud-oplossingen te verkopen

Verheffen een samenwerkingsverband een aantal jaren in de maak, Hewlett-Packard en Alcatel-Lucent zijn klaar voor de volgende stap in hun relatie.

HP’s worsteling met dalende pc-verkopen en de hevige concurrentie ziet herstructurering een meer agressieve vorm dan gepland.

Nieuw bij de alliantie, zal HP beginnen met de verkoop van Alcatel-Lucent IP routing en optische producten. Deze select Alcatel-Lucent oplossingen zullen ook worden ge├»ntegreerd met HP’s routing en opslag portefeuilles.

Het idee is om het netwerk complexiteit te verminderen, terwijl het stimuleren van IT-flexibiliteit om wederzijdse zakelijke klanten.

Basil Alwan, president van IP-routering en Vervoer afdeling van Alcatel-Lucent, beweerde in woensdag de aankondiging dat de nieuwe samenwerkingen te bieden “de juiste prestaties en economie voor het cloud-tijdperk.”

Bijvoorbeeld, op een opslag voorzijde, HP en Alcatel-Lucent hebben opgericht ramp recovery-mogelijkheden door middel van low-latency replicatie.

Een aantal van de betrokken producten zijn onder andere HP 3PAR StoreServ Storage and Remote Copy software, HP’s StoreFabric Storage Networking en Alcatel-Lucent 1830 PSS optische producten.

HP is ook het afstemmen van de WAN router portfolio voor schaalvergroting naast Alcatel-Lucent carrier-grade routers met een voorlopige datum schip gepland voor het tweede kwartaal van 2015.

Na een eerste overeenkomst in 2009, HP en Alcatel-Lucent geïnkt een 10-jarige deal in 2010 om gezamenlijk te bieden unified communications en collaboration systemen aan bedrijven.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie